10 măști naturale pentru ten pe care trebuie să le încerci

          Unul dintre cele mai bune remedii pentru ten este masca naturală, pe care o poți face cu ușurință acasă, în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Pe lângă faptul că oferă un răsfăț tenului, hidratează și curăță, ingredientele naturale pe care le folosești te pot scăpa de anumite probleme ale tenului, evitând astfel conservanții și parabenii produselor din comerț, care în unele cazuri amplifică problemele existente.

 

            Înainte de a aplica orice mască, este bine să folosești un exfoliant, care îndepărtează delicat celule moarte și facilitează pătrunderea în profunzime a ingredientelor active din mască. Un exemplu de exfoliant natural este cel preparat din zahăr brun și ulei măsline. Aplică amestecul pe față și decolteu și masează cu mișcări circulare, iar apoi clătește tenul cu apă călduță. Pentru buze, poți folosi un exfoliant făcut din zahăr brun și miere.

 

            Mască pentru tenul uscat

            Această mască o poți prepara din două banane, o lingură de miere și o jumătate de pahar de iaurt, amestecând până devine o compoziție omogenă. Apilcă masca pe față pentru 20 de minute, până se usucă și apoi îndepărteaz-o cu dischete demachiante înmuiate în apă călduță.

 

            Mască intens hidratantă

            Amestecă o banana bine coaptă cu patru capsule de Vitamina E, aceasta având proprietăți de reparare a leziunilor minore, iar banana proprietăți energizante prin conținutul de vitamine și minerale. Lasă masca să acționeze pentru 10 minute, iar apoi clătește tenul cu apă călduță.

 

            Mască pentru tenul normal

            Curăță un măr de coajă, dă-l prin răzuitoare și apoi adaugă o cantitate mică de lapte, în așa fel încât compoziția să nu fie foarte apoasă. Ingredientul cheie al acestei măști este mărul, care are foarte multe vitamine, hrănind tenul, curățandu-l și ajutând la prevenirea ridurilor. Aplică masca pentru 20 de minute și apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

 

          Mască tonifiantă pentru tenul normal

            Masca aceasta o poți prepara foarte ușor. Taie mărunt un castravete și apoi amestecă-l cu jumătate de cană de iaurt. Pentru efect revigorant aplică iaurtul după ce l-ai ținut la frigider. Lasă masca să acționeze pentru 5-10 minute și apoi clătește tenul cu apă din abundență.

            Mască pentru tenul gras cu tendință acneică

            Dacă tenul tău este gras și predispus apariției coșurilor, atunci această mască este perfectă pentru tenul tău. Pentru a o prepara ai nevoie de o roșie bine coaptă, câteva lingurițe de zeamă de lămâie și o linguriță de faină de ovăz, pe care o poți găsi în magazinele cu produse naturiste. Atât acizii din roșie, cât și lămâia acționează la nivelul pielii, curățând și eliberând porii, având un efect asemenea unui peeling. Aplică masca pe față pentru aproximativ 15 minute.

 

            Mască cu musețel și mentă pentru tenul gras

            Pentru prepararea acestei măști ai nevoie de o lingură de flori de musețel uscate, o lingură de mentă proaspătă mărunțită, o lingură de miere și un ou. Toată compoziția bine amestecată se aplică pe ten și decolteu pentru 10-15 minute, după care o îndepărtezi cu apă rece.

            Mască cu argilă

            Argila are un efect purificator asupra pielii și o poți folosi în diferite combinații pentru măști. O poți amesteca cu apă minerală, cu diferite sucuri de fructe și miere. Este bine să foloșesti o mască pe bază de argilă cam o dată pe săptămână și o poți lăsa să acționeze circa 20 de minute.

 

            Mască pentru curățarea tenului

            Pentru curățarea tenului folosește tărâțele de grâu, cu proprietăți calmante și cicatrizante, care pot fi folosite pentru orice tip de ten. Amestecă tărâțele de grău cu o lingură de apă călduță, până se omogenizează, după care începi un masaj delicat asupra tenului.

            Mască pentru tenul tânăr

            Principalul ingredient al acestei măști este morcovul, care protejează tenul de razele UVA și de radicalii liberi, prevenind apariția ridurilor fine. Pentru mască ai nevoie de un morcov ras, un gălbenuș de ou, o lingură de miere, o lingură de ulei de migdale și sucul unui sfert de lămâie, după care amestecă bine pană când compoziția devine omogenă. Aplică masca pe tenul bine curățat pentru 20-30 de minute. Masca se poate repeta cam de 2 ori pe lună.

            Mască pentru un ten mai luminos și curat

            Această mască poate fi folosită pentru orice tip de ten, având un efect de curățare în profunzime, hidratare și revigorare. Ai nevoie de o lingură de miere, un gălbenuș de ou, o lingură de smântână, 2-3 linguri de argilă, zeama unui sfert de lămâie, o lingură de ulei de migdale sau jojoba. Amestecă bine toate ingredintele și apoi aplică masca pe față pentru 25-30 de minute. Pentru efecte și mai vizibile o poți îndepărta cu infuzie de musețel.

 

           Denisa Cristache

 

Sursă foto: google.com