Odată cu venirea sezonului cald, este bine să urmăm măcar o cură de detoxifiere a organismului, prin care să eliminăm toxinele periculoase pentru organism, care pot da stări de oboseală nejustificată, disconfort, tulburări digestive, chiar dacă avem un stil alimentar echilibrat.
Astfel, cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului sunt:
Algele de mare care conțin un complex important de vitamine și minerale cu rol în tonifierea organismului, dar și antioxidanți puternici, ce ajută la îmbunătățirea tractului digestiv prin absorbția toxinelor. Totodată, algele conțin și ce mai mare gamă de minerale dintre toate produsele alimentare.
Anghinarele, pe lângă faptul că au un gust foarte bun, acestea sunt și sănătoase, datorită conținutului de cinarină, care previne indigestiile și ajută digestia. Totodată, anghinarele sunt și diuretice, fapt pentru care favorizează eliminarea toxinelor din organism și protejează ficatul.
Semințele de in asigură eliminarea în mod corespunzător a toxinelor din organism în timpul unei cure de detoxifiere, fiind o importantă sursă de fibre. Semințele de in conțin aproape de două ori mai mulți acizi grași esențiali Omega 3 decât peștele, menținând sănătatea inimii, fiind antioxidanți. Două linguri de semințe de in înmuiate în apă cu lămâie sunt excelente pentru a începe ziua.
Sfecla roșie conține nenumărate sunstanțe nutritive benefice pentru organism, precum: Vitamina C, B1, B2, B3, B6, beta caroten, Zinc, Magneziu, Calciu și Fier, oferind necesarul unei detoxifieri optime. Acesta poate fi folosită și în tratarea afecțiunilor ficatului și a vezicii biliare, iar cantitatea mare de fibre îmbunătățește digestia.
Brocoli oferă o sursă importantă de Vitamina A și C, de Fier și Calciu. Este bogat în fibre și sărac în calorii, are proprietăți antioxidante, care previn apariția unor tipuri de cancer.
Merele sunt importante într-o astfel de cură, deoarece conțin substanțe nutritive benefice precum: fibre, vitamine și minerale.
Usturoiul chiar dacă nu miroase prea plăcut, acesta nu trebuie evitat deoarece este puternic antiviral, antiseptic și ajută la curățarea ficatului.
Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale detoxifiante, acționând în principal la nivelul ficatului. Este bine să beți măcar o ceașcă de ceai verde pe zi.
Lămâile stimulează transformarea toxinelor pentru a fi mult mai ușor eliberate din organism, fiind totodată o importantă sursă de Vitamina C, substanță ce contribuie la arderea grăsimilor și la detoxifierea organismului.
Cerealele integrale sunt bogate în fibre și ajută la eliminarea colesterolului din sânge, protejând ficatul.
Fructele de pădure sunt extrem de bogate în antioxidanți, care ajută organimul în lupta cu toxinele și împotriva procesului de îmbătrănire.
Pe lângă toate aceste alimente, nu uitați de apă, care pe lângă hidratarea optimă, ajută și la eliminarea toxinelor din organism.
Denisa Cristache
Sursa: huffingtonpost.com
Foto: google.com