15.356 de poezii au fost scrise de Ziua Internațională a Poeziei!

De Ziua Internațională a Poeziei, Julius Meinl a convins românii să plătească o cafea cu versuri. Iubitorii de cafea au venit în cele 150 de cafenele Julius Meinl participante și au scris nici mai mult, nici mai puțin decât 15.356 de poezii – ale marilor poeți, din creațiile proprii sau inspirate de moment.

 Adrian Despot 2 Deliric (Razvan Eremia) Julius Meinl (3) Julius Meinl Răzvan Țupa (poet) Tibor Dobri

Anul trecut, Julius Meinl și-a dorit să facă o lume mai bună prin poezie. Anul acesta, brandul s-a apropiat și mai mult de acest obiectiv prin intermediul românilor din toată țara, care au plătit pentru cafea în versuri. Cele 150 de cafenele Julius Meinl din 55 de orașe din țară au servit drept locuri în care nu a mai contat nimic altceva decât versurile așternute pe șervețele.

„Prezentul nostru nu e tocmai prietenos cu poezia. Aș aduna cu greu 10 oameni din jurul meu care scriu poezie, prin urmare, mi se pare nemaipomenit că Julius Meinl a reușit să gasească 15.356 de poeți în aceeași zi. Cred că 21 martie a fost o zi memorabilă pentru iubitorul de cafea. A fost ziua în care omul și cafeaua lui au împărțit un moment intim cu poezia.” – Deliric.

Julius Meinl dorește să inspire oamenii și să îi determine să construiască împreună o tradiție. De acum inainte, în fiecare an, de Ziua Internațională a Poeziei, românii vor putea să-și pună versurile în valoare alături de Julius Meinl. Campania „Plătește cu Poezie” a început anul trecut – pe 25 octombrie 2013, consumatorii din toată țara au plătit cu poezie în 80 de locații Julius Meinl și au strâns în total 6.300 de poezii.

 

“Mă bucur că, de acum înainte, pe 21 Martie se întâmplă două lucruri dragi mie. Este ziua mea de naștere și, în același timp, Ziua Internațională a Poeziei, zi în care, datorită Julius Meinl, poezia devine monedă de schimb.”, spune Adi Despot de la Vița de Vie.

 

Proiectul „Plătește cu Poezie” face parte dintr-un set de evenimente cu același concept, prin care Julius Meinl a demonstrat că Poezia face lumea mai bună. Julius Meinl le mulțumește românilor că au reușit să strângă împreună 15.356 de poezii și au contribuit la crearea unei lumi mai bune prin… poezii.

Mai multă inspirație puteți găsi în filmulețul prin care Julius Meinl își dorește să ofere oamenilor momente poetice.