Spune adio depunerilor inestetice de grăsime, cu ajutorul lipoaspiraţiei

Depozitele adipoase sunt moştenite genetic şi sunt de obicei rezistente la cure de slăbire sau sport. Prin urmare, o dată aspirate, extrase chirurgical, ele nu se vor mai reface. Nu este însă şi cazul abdomenului care, de cele mai multe ori are o adipozitate dobândită (supraalimentaţie) şi care, chiar dacă este lipoaspirat se poate reface, dacă se continuă excesele alimentare.

Cele mai bune candidate pentru lipoaspiraţie (liposucţie) sunt femeile normoponderale sau uşor supraponderale, care au talia şi bustul normale dar au şoldurile, coapsele şi fesele uşor disproporţionate.

“În general femeile pot spera într-un rezultat mai bun decât bărbaţii deoarece în cazul lor excesul adipos este localizat periferic (la exterior) şi se poate aspira, pe când la bărbaţi excesul adipos este localizat central (în interiorul abdomenului) şi nu se poate aspira. La persoanele supraponderale sau obeze la care se efectuează lipoaspiraţie (liposucţie) – deşi e mai bine să se fi încercat dieta şi exerciţii fizice – se poate ajunge la un rezultat durabil, doar prin schimbarea stilului de viaţa: reducarea exceselor alimentare, un program bine stabilit de exerciţii fizice, oprirea obiceiurilor dăunătoare precum fumatul.”, a declarat dr. estetician Călin Doboş.

Ce presupune intervenţia?

La prima consultaţie, medicul evaluează starea de sănătate a pacientului, determină localizarea depozitelor adipoase şi starea tegumentelor, în funcţie de acestea fiind recomandat tipul de procedură necesar.

Lipoaspiraţia (liposucţia) este o tehnică chirurgicală „închisă”, ce presupune realizarea unor incizii foarte mici, de câţiva milimetri, prin care se întroduc nişte tuburi fine denumite canule, conectate la un sistem de vid prin intermediul căruia se aspiră grăsimea. În prealabil se infiltrează o soluţie specială care ajută la dizlocarea cu uşurinţă a acesteia.

“Există şi metoda lipoaspiraţiei asistată cu ultrasunete sau cea asistată cu aer comprimat pentru zonele cu grăsime fibroasă, dură. Acestea folosesc aparate sofisticate care pot îmbunătăţi în cazuri specifice, tehnicile clasice. Cicatricile postoperatorii sunt mici şi plasate strategic pentru a fi ascunse, nepunând probleme de ordin estetic.”, a adugat dr. Călin Doboş.

în urma acestei intervenţii pot surveni probleme de discomfort cauzate de: umflarea zonei tratate, vânătăi, schimbări de culoare a pielii ce pot rămâne permanente dacă are loc expunerea la soare, asimetrii, mici denivelări la persoanele cu o elasticitate scăzută a pielii, modificări temporare a sensibilităţii tegumentare în zonele aspirate.

Expunerea la soare este indicată după minim 3 luni de la intervenţie, în tot acest timp fiind recomandate creme cu factor mare de protecţie.

Recuperarea după operaţie este condiţionată de suprafaţă asupra căreia s-a intervenit. Astfel într-o zonă limitată, cu ar fi abdomenul, recuperarea durează între 1 şi 2 zile iar pentru zone mai mari, ca talie, coapse, braţe, + reinjectare, pot fi necesare între 4 şi 6 zile de repaos.

Printr-un regim de viața sănătos  nouă înfăţişare poate fi  menţinută pentru un timp îndelungat.

Preţul unei lipoaspiratii care cuprinde zona trunchiului şi a picioarelor cu reinjectare în fese sau/şi sâni este de aproximativ 2000 de euro. Costul include şi corsetul, pansamentele şi o serie de 2-3 controale.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul www.drdoboscalin.ro

Despre Dr. Călin Doboş

Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada şi Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă carte de vizită a Dr. Călin Doboş.

Dr. Călin Doboş poate fi găsit la clinica Hyperion din Galaţi şi în Bucureşti la Centrul Medical Focus.