3 coafuri în mai puţin de 5 minute!

De la o zi la alta parcă avem tot mai puţin timp, iar fiecare minut contează şi trebuie valorificat într-o lume dirijată de viteză.

Probabil că îţi este cunoscută situaţia: trebuie să ajungi de urgenţă la birou sau eşti în întârziere la facultate iar părul tău nu arăta tocmai aşa cum ţi-ai dori. Nu ştii ce să îi faci, oricum nu ai suficient timp aşa că preferi să îl strângi într-o coadă banală…la un moment dat acest lucru se transformă într-un obicei.

În cele ce urmează îţi vom prezenta trei coafuri foarte chic ,potrivite pentru orice situaţie, uşor de realizat. Nu ai nevoie de mai mult de 5 minute.

Bucle romantice

Photo via stylecatalogue

Ai nevoie de câteva ace de păr, un ondulator, dacă nu ai deja bucle naturale, spumă fixatoare şi puţin fixativ dacă vei consideră că este nevoie.

Începe prin a-ţi peria foarte bine părul în aşa fel încât să nu existe şuviţe încâlcite. Împarte-ţi părul în 5 secţiuni groase cărora le vei da forma cu ondulatorul. Din cea de-a doua jumătate a lungimii părului, aplică apoi puţină spumă fixatoare cu vârfurile degetelor începând de la rădăcini.

Alege două şuviţe din dreptul tâmplelor pentru a-ţi accentua pomeţii şi a-ţi lumina chipul, şi fixează-le cu ace de păr în lateral.

Poţi pulveriză puţin fixativ dacă este necesar.

Coc răsucit

Photo via stylecatalogue

Pentru o ţinută mai elegantă se potriveşte de minune un coc, însă dacă te grăbeşti, unul simplu şi de efect este ideal, ai nevoie doar de ace de păr şi puţin fixativ.

Prinde-ţi la 5 centimetrii deasupra frunţii bretonul pe care l-ai tapat uşor.

Cele două secţiuni de păr care ţi-au rămas pe laterale răsuceşte-le uşor spre vârfuri iar când ai ajuns în dreptul cefei fixează-le cu ace de  păr. Şuviţa rămasă aici răsuceşte-o în sus şi de asemenea prinde-o cu ace de păr.

Pentru un aer lejer poţi lasă câteva şuviţe rebele în dreptul tâmplelor.

La final, pulverizează pe întreaga coafură fixativ, însă nu foarte mult pentru a nu supraîncărca.

Coada retro

Photo via stylecatalogue

Ai nevoie de un pieptene, elastic de păr şi o bentiţă. Dacă nu ai părul drept poţi folosi şi o placă pentru îndreptare, dar poţi încercă acest look şi în variantă cu onduleuri.

Împarte-ţi părul în două secţiuni, deasupra frunţii de la o ureche la altă trasează o cărare. Părul din faţă prinde-l cu un ac de păr. Părul din spate tapează-l pentru a obţine volumul necesar acestui hair-style.

Acum părul din faţă trebuie pieptănat foarte bine şi dat pe spate pentru a acoperi secţiunea tapată. Prinde-ţi apoi tot părul într-o coadă strânsă deasupra cefei. Poţi folosi o şuviţă mai lungă pentru a o  înfăşură în jurul elasticului dacă acesta nu e transparent.

Pentru a accentua look-ul retro foloseşte o bentiţă într-o nuanţă apropiată culorii naturale a părului tău.