300-The Battle of Artemisia

Cred că nu mai este pentru nimeni un secret marele succes înregistrat de binecunoscutul film al lui Zack Snyder-“300” lansat în 2006, avandu-i ca protagonişti pe Gerard Butler şi Lena Headey.

Photo via IMDB.com

Succesul va fi încununat cu o continuare a filmului sub numele de “300-The Battle of Artemisia”.

Photo via IMDB.com

Noua peliculă va fi lansată în 2013, iar de această dată vom vorbi despre o  protagonistă- Eva Green, celebra actriţa franceză, cunoscută pentru rolul său din filmul „Casino Royale” din seria „James Bond”.

Photo via IMDB.com

Acum frumoasa franţuzoaică va interpreta rolul zeiţei greceşti Artemis, în lungmetrajul bazat pe desfăşurarea acţiunii plasate în secolul al V-lea î.e.n. Rolul primit de către actriţă este unul cheie; această îl va încuraja pe avidul de putere Xerxes, conducătorul perşilor, să pornească războiul împotriva grecilor. În film, ea va întruchipa “o zeiţă a răzbunării, acoperită în întregime cu aur”.

Aşa cum sunt descrise adesea prezenţele feminine din benzile desenate ale lui Frank Miller (prequel-ul lui 300 se bazează tot pe una din operele sale), se pare că şi Artemisia va fi înfăţişată ca fiind o femeie fatală, ispititoare care nu se va implica direct în război, ci va profita de atuurile sale fizice pentru a-şi atinge scopurile.

Filmul „300: The Battle of Artemisia” spune totodată şi povestea generalului grec Temistocle. Personaj căruia îi va da viaţă Tommy O’Reilley (rolul a fost iniţial oferit lui Joel Edgerton, însă protagonistul din „Worrior” a refuzat). Eroul îl va reprezenta pe cel care i-a condus pe locuitorii Atenei împotriva invadatorilor persani, într-o bătălie ce a avut loc în acelaşi timp cu celebra bătălie de la Termopile, descrisă în prima parte a filmului „300 – Eroii de la Termopile”.

Photo via IMDB.com

Continuarea lungmetrajului 300-îl are în scaunul regizoral pe Noam Murro, cel care s-a aflat şi în spatele filmului “Smart People”.