Ligia Pop ştie de ce din 2011 Romania goes Raw

Ligia Pop, sau Youtube Next Chef din 2011 este pe lângă promotoarea unui stil de viaţă sănătos, un bucătar specializat în bucătăria fără foc (raw food chef) de succes. Cu trei cărţi publicate despre bucătăria raw şi un show de televiziune cu demonstraţii culinare pe care îl moderează, Ligia Pop nu îşi mai găseşte timp şi pentru specializarea sa iniţială, muzica.

Născută şi crescută în România, a studiat timp de 17 ani muzica, pe care a şi predat-o timp de aproape 5 ani la peste 200 de elevi cu vârste cuprinse între 3 şi 85 de ani. După terminarea acestei perioade din viaţa ei, a considerat că este mai puternică preocupara pentru un stil de viaţă sănătos şi s-a reprofilat pe promovarea acestuia, timp în care a şi publicat 3 cărţi: Reţete Vegane Fără Foc, Deserturi pentru Copii şi Părinţi Sănătoşi şi Germeni şi Vlăstari, Surse de Sănătate şi Energie. De asemenea, este şi gazda show-ului de demonstraţii culinare live, Ligia’s Kitchen şi de două ori pe an (primăvara şi toamna) organizează în Bucureşti evenimentul naţional Raw Generation Expo, care a ajuns la a cincea ediţie.

Licenţiată în muzică la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, autoarea metodei inovative de pian, Pasi in Lumea Muzicii (editia 2007), Ligia Pop a reuşit să facă performanţă în domeniul culinar, aflându-se printre cei 16 câştigători din lume ai programului internaţional YouTube Next Chef 2011 organizat de Google şi mediatizat în întreaga lume, în special în SUA. A participat la cursuri şi seminarii de nutriţie/gătit fără foc la Institutul Hipocrates din Florida, iar apoi a vrut să împartă cu ceilalţi informaţiile pe care le-a aflat acolo şi astfel a început o serie de acţiuni de promovare în România: în 2009 a înfiinţat site-ul de reţete raw care îi poartă numele, în martie 2010 a început o campanie pe blog, numită „Mănâncă sănătos o zi pe săptămână”, în care a încurajat oamenii să combine mâncarea obişnuită cu cât mai multe crudităţi. Tot în 2010 a organizat primul târg de raw vegan în Bucureşti, care anul acesta ajunge la a  cincea ediţie şi a început să filmeze show-ul cu reţete raw, Ligia’s Kitchen.

Ceea ce promovează Ligia atât pe site-ul ei, cât şi în apariţiile media este un stil de viaţă sănătos, bazat pe o dietă echilibrată.

Anca Antofie

Surse foto:

ligiapop.com

www.bucatar.net