Backyard Weekend

Backyard Weekend se întoarce pe 2 și 3 august la Complexul Studenţesc Tei din Bucureşti pentru cea de-a patra ediție.

August-2-3---Backyard-Weekend

După 3 ediții de succes alături de artiști de amploare internațională, cea de-a patra ediție menține vie tradița de muzică în aer liber, la piscină unde distracția va ține timp de peste 36 de ore. Headlinerii acestei ediții sunt prezenți într-un număr spectaculos, cu apariții ca MATIAS AGUAYO,OSUNLADE, PERSEUS, CHEZ DAMIER, dar și multe nume ce vor completa atmosfera de vacanță la care invită numele de BACKYARD WEEKEND: Livio & Roby, Khidja, Cristi Cons, Vlad Caia, Cap, Fouchat, Giuser, Ada Kaleh România, Victor Stancov, Snygg, Borac, Bask.

Mai mult decât un festival, relaxare la soare, înot în piscină și dans la malul lacului sub cerul luminat de stele, Backyard Weekend este cel mai aștepat sfârșit de săptâmână al anului!

Biletele se găsesc la intrare la prețul de 25 de lei pe zi, respectiv 40 de lei pe weekend.

MATIAS AGUAYO

// Berlin, Santiago

// Comeme

https://www.facebook.com/pages/Matias-Aguayo/17836647687
http://www.musicacomeme.com
https://soundcloud.com/comeme
https://twitter.com/aguayo_comeme

Născut în 1973, în Santiago de Chile, Matias Aguayo a petrecut toată perioada anilor ’90 în Köln, oraș în care artistul a adus o bună contribuție scenei locale de muzică electronică. A crescut ca un copil de club, DJ la diverse cluburi printre care și legendarul Liquid Sky. Aguayo a organizat, de asemenea, propriile sale petreceri împreună cu actori-cheie locali, precum Michael Mayer și Dirk Leyers, alcătuind astfel mai multe proiecte pe termen scurt ca Zimt, respectiv Closer Musik. A pornit în turneu prin întreaga lume pentru a explora propriile sale investigații muzicale și a creat un gust aromat sonic pe plan internațional prin seturile sale vii.

Aguayo trăiește acum între Buenos Aires și Paris, unde își petrece majoritatea timpului ca DJ, producător, dar unde pregătește și concerte solo sau împreună cu Marcus Rossknecht ca duo-ul ”Broke!”. Ceea ce-l deosebește de colegii lui de breaslă (în afară de simțul său excepțional pentru percuție și stilul de muzică upbeat) este Bumbumbox: o serie de petreceri gratuite, intime, rave-uri în aer liber pe care le pregătește pe străzile din Buenos Aires, Rio de Janeiro, Asuncion, Sao Paulo, Medellin, Santiago de Chile și alte metropole din America de Sud. La Bumbumbox Matias trăiește propria utopie prin muzica dance post-minimal: un loc în care toată lumea este binevenită și unde îl poți găsi cântând și jucându-se cu diverse instrumente alături de prietenii săi sau mixând melodiile futuriste ale casei de discuri Comeme și amestecând totul de sus în jos, de la dark disco până la tehno euforic.

Această dragoste pentru un sfârșit efervescent pe ringul de dans al pieselor pare să se reporteaze și pe ultimul său album, ”The Visitor”. Spiritul Bumbumbox se scurge prin sunetele albumului. Un bassline contorsionat ca un dansator de limbo sub ritmurile Cumbia de „Las Cruces” și „El Camaron”, turnat cu bătăi de carnaval. E sunetul de călătorie internațională cu experiență în călătorii lungi mai degrabă cu autobuzul decât în cabine de clasă business cu aer condiționat.

OSUNLADE

// St. Louis, US

// Yoruba Records

https://www.facebook.com/pages/OsunladeYoruba-Records/27200819937
https://soundcloud.com/osunlade
https://yorubarecords.net
https://twitter.com/RecordsYoruba
https://soundcloud.com/yoruba-records

Osunlade este un artist care personifică arta. Muzica sa, precum și ființa sa, creează melodii unificate ce se manifestă în exterior prin echilibru, viață și înțelepciune. Originar din St Louis Missouri, un loc cunoscut pentru pionieratul jazz-ului, blues, precum și pentru artiști inovatori ca Miles Davis, la vârsta de șapte ani, Osunlade a descoperit pianul iar atunci viziunea asupra vieții sale i s-a arătat precum un porumbel din cer. Până la vârsta de doisprezece ani a descoperit un interes în crearea și producerea propriilor piese, a format o trupa locală, a învățat el însuși să cânte la mai multe instrumente și a studiat în continuare dezvoltarea tehnicilor ce redau sunetul său unic.

Călătoria sa profesională a început în 1987, la vârsta de șaptesprezece ani, în timpul unei vizite la Hollywood. Acolo a avut un rol în dezvoltarea unor piese muzicale pentru mai multe proiecte, printre care s-a numărat și show-ul de televiziune pentru copii, Sesame Street. S-a mutat la Los Angeles și a început ceea ce avea să devină o lungă istorie de producție de muzicală. Câțiva ani mai târziu, el va produce primul album pentru Interscope Records. Artistul a fost Gerardo, iar albumul a fost premiat multi-platinum. În următorii zece ani a produs peste douăzeci de albume creditate, cu patru single-uri de aur ,ce au ivit oportunitățile prin care artistul și-a îmbunătățit abilitățile de producător. Osunlade simțind presiunile practicilor de afaceri din industrie că umbresc pasiunea lui pentru muzică a decis să nu mai lucre sub influențele idealurilor corporatiste și cerințele acestora, a ales să se liniștească , găsi liniștea spirituală și onora sufletul său . Acest lucru l-au dus la Ifá, o cultură ancestrală naturalistă, bazată pe divinație, care derivă din triburile Yoruba din Africa și a fost practicată de sclavi în timpul diasporei în America .

În 1999, Osunlade își vede visul realizat devenind fondatorul Yoruba Records. Recunoscută ca una dintre cele mai importante case de muzică underground dance din întreaga lume, Yoruba Records este pur și simplu o sursă de muzică creată special pentru a ridica spiritul. Aici a găsit dragostea pe care a căutat-o ani de zile în cadrul comunității underground a muzicii dance . Odată cu creșterea succesului label-ului, a crescut și cererea ca Osunlade să se extindă .

În 2001 a lansat albumul de debut pe Soul Jazz Records „Paradigm” carea devenit rapid unul dintre cele mai mari albume house și care a contribuit la numirea lui Osunlade Mesia muzicii house ancestrale . Cu sprijinul celorlalți artiști de nivel internațional muzica sa a fost introdusă acum la un spectru mai larg de ascultătorI. Un an mai târziu, Osunlade se mută în insula Puerto Rico și mută operațiunile label-ului la Londra . În timp ce el încă mai produce și remixuri pentru artiști, pasiunea lui este în Yoruba Records .

Cu propria sa familie de producători talentați și artiști dezvoltând și reinventând sunetul , evoluția label-ului este fără sfârșit și luminoasă. Seturile semnate de el au devenit acum legendare, punând echilibru și pasiune în Yoruba Records, lucrând la transmiterea unui sentiment viu prin sunetele sale.

PERSEUS

// New York, US

// French Express

http://www.facebook.com/Perseus

http://perseus.fm

https://twitter.com/perseus

https://soundcloud.com/perseus

Perseus reprezintă în mitologia greacă un personaj legendar, erou de origine argiană dar cinstit în toată Elada, fiul lui Zeus și al lui Danae, fiica regelui Acrisios al Argosului.

Perseus cel contemporan este Leon Oziel, vine din America şi este – atunci când nu creează muzică fenomenală – şeful label-ului French Express pe care acesta îl defineşte foarte la obiect ca fiind cultivatoarul Sunetului Stării de Bine. Daft Punk, Lifelike şi Justice ar fi rădăcinile pe care Leon clădeşte şi reclădeşte palate cu cel mai siropos electro din cate ne-au auzit timpanele. The Magician nu ezita sa îl laude în toate interviurile, drept pentru care deja ar putea începe un fenomen.

Despre EP-ul lui Perseus, “Russian Girlfriends” chiar el ne vorbește – beat-urile adictive, calitatea de vârf și combinatia apetisantă între Nu-Disco, Chicago House și Pop Dance optzecist îi garantează detașat succesul. “Cool Runnings” deschide EP-ul cu un groove relaxant, care degajă vibe-ul unui Soul electronic din anii ’80, stabilind precedentul Disco/House. ”Russian Girlfriends” conferă o perspectivă proaspătă vechiului break “Ashley’s Roachclip”, o mișcare îndrăzneață cu efect uimitor, și este posibil să se resimtă și o idee de PM Down în ceea ce privește producția. Mixul este total adictiv și pur in esența sa a House-ului de aur al anilor ’90. ”Running Back To You” desăvârșește EP-ul, conferindu-i un vibe mătăsos de Disco vibrant, cu elemente random ChipTune.

Nu numai ca acest EP este un cadou de la Perseus, dar este cu mult mai bun ca anumite producții contemporane în care chiar investiți. O adevărată strălucire Pop Dance House Disco, cum s-ar spune.

CHEZ DAMIER

// New York, US

// French Express

https://www.facebook.com/pages/Chez-Damier/121909181165594

http://www.discogs.com/artist/1552-Chez-Damier

O figură legendară în muzica electronică, Chez Damier a fost martor a unor numeroase momente cheia din istoria muzicii house și techno. Împreună cu partenerul Ron Trent a fost responsabil pentru ambele Records Prescription – recunoscute pe scară largă ca fiind una dintre cele mai mari label-uri din toate timpurile – și The Factory Morning – unul dintre cele mai eterice sesiuni muzicale vreodată. Chez Damier poartă în sufletul muzica house, măiestria sa naturală și nevoia constantă de a se depăși pe el însuși l-au condus la trecerea unor astfel de piese legendare ca ”Can You Feel It”, acestea fiind doar o etapă în dezvoltarea sa artistică. Ca și artist, Chez Damier, reprezintă un amestec unic; el este la fel de impetuos și îndrăzneț acum precum în 1989 și este capabil să demonstreze acest lucru prin propriul său patrimoniu unic de reslease-uri și performanțe formidabile ca DJ.

LINEUP

Matias Aguayo

Osunlade

Perseus

Chez Damier

Livio&Roby

Khidja

Cristi Cons

Vlad Caia

Fouchat

Cap

Giuser

Victor Stancov

Ada Kaleh

Snygg

Bask

Borac

 

 

INTRARE

• Sâmbătă începând cu orele 10:00 – 25 LEI (acces valabil până duminică, ora 10.00) 
• Duminică începând cu ora 10:00 – 25 LEI(acces valabil până la finalul evenimentului)
• Ambele zile – 40 LEI

 

 

DETALII

Data: Sâmbătă si duminică, 2-3 August 2014, de la 10:00

Locatie: Complex Studențesc Tei

Adresa: Str. Oltețului nr. 30

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/265840763587815/