A fost aprobat un nou tratament pentru migrene

Persoanele care se confruntă cu migrenele, pot scăpa de durerile severe în doar câteva ore, doar cu o simplă apăsare de buton

Food and Drug Administration a aprobat un nou tratament pentru migrene, este vorba despre Zecuity, un sistem de plasturi de unică folosinţă, cu baterii care elimină durerea, greaţa şi ameţeala provocate de migrene.

,,Pe lângă durerile puternice de cap, pacienţii care suferă de migrene se plâng şi de alte simptome ca greaţa”, a explicat Lawrence C. Newman, director la Headache Institute de la spitalul St. Luke’s-Roosevelt, New York.

La pariţia migrenei, plasturele este aplicat pe braţ sau coapsă şi după ce este activat cu o apăsare de buton, timp de patru ore, sunt eliberate în organism 6,5 miligrame de medicament.

În cadrul studiilor, 800 de pacienţi care sufereau de migrene au folosit mai mult de 10.000 de plasturi, iar traamentul s-a dovedit sigur şi eficient, eliminând durerea, greaţa şi sensibilitatea la lumină şi sunete în doar două ore.

Cele mai frecvente efecte adverse care au părut la aproximativ 5% dintre pacienţi au inclus durere, furicături, senzaţie de mâncărime sau disconfort în locul unde a fost aplicat plasturele.

Medicamentul este contrindicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale inimii sau hipertensiune.