A way of life: ValentinE

1. In zilele noastre toata lumea e putin ”DJ”. Daca nu sunt ‘organizator de evenimente’, meseria de ‘DJ’ ii coafeaza cu siguranta in fata celorlalti frati pamanteni. Pana si ‘baiatul de la lumini’ in unele cluburi este denumit ‘DJ’. Da, ati ghicit, si eu sunt ‘DJ’, ce credeati?

Intradevar, pare sau chiar asa este, meseria de ‘DJ’ se afla in topul celor mai cautate meserii sau ‘pe trend’ in ultima vreme. Multi organizeaza evenimente, desi putini cunosc sau fac parte din aceasta lume. Daca nu sunt organizatori de evenimente, sunt barmani, daca nu sunt barmani se transforma in DJ. Si viceversa!

Pare un job usor in viziunea celor care nu cunosc, sau ; ‘pai ce face tipul de la butoane?? bea si se distreaza in compania multor femei; dar nu e chiar asa. Acesta fiind motivul pentru care am creat ‘A way of life’, un proiect drag mie.
Revenind, cred ca este mult mai usor pentru owner-ii de locatii sa ramana cu baiatul de la lumini care mai pune si muzica din cand in cand, ca deh, e acolo si vede tot, ‘invata’ tot.  Iar pe de alta parte, cred ca este normal sa te pasioneze si asta daca esti VJ, si simti intradevar muzica pe care o controlezi vizual.
securedownload

2. Eu nu cred ca noi ne alegem joburile, ci ele ne aleg pe noi. Vorbeste-ne putin despre inceputurile pasiunii tale. Cum s-a transformat intr-un vis si apoi in realitate.

Inceputurile…Hah! Pentru mine, dupa o experienta neplacuta in viata mea, desi una normala lately. Parintii mei au divortat, iar automat dupa ce am ales sa raman alaturi de mama, am decis sa ajut si sa fiu independent  financiar, am decis sa lucrez. M-am angajat ajutor de ospatar la unul dintre hotelurile de la periferia Bucurestiului. Acolo, am observat atractia fata de muzica, in mod special si mai ales o oportunitate financiara la vremea respectiva. Pierdeam mult timp in mirajul evenimentelor, nunti, botezuri, etc. ‘Furam’ mult din ce vedeam si nu am fost invatat de nimeni. Asa se invata aceasta meserie, daca nu ai un altfel de ajutor, respectiv prieten dispus sa faca asta.

securedownload (3)

3. In meseria ta distrezi multi oameni, asa ca alegeti cu grija cuvintele, vei face nopti pe gustul unora mai putin distractive.

Da, sunt constient de acest lucru. Este normal sa nu poti multumii pe toata lumea. Nu iti ramane decat sa incerci, dar atentie sa incerci cu adevarat. M-am impacat cu acest gand la inceputuri. Dar mai cred cu tarie, desii gusturile nu se discuta, se pot transforma. Asa ca, nu iti ramane decat sa incerci sa schimb ceva. Bun gust si modestie, unul din mottourile personale!

4. Meseria de ‘dj’ necesita o ureche si o minte brici, cum intretii si dezvolti aceste legaturi, pentru a reusi astfel sa prinzi cat mai multa ‘audienta’.

Intretin prin a investii in mine, cultural in special dar si observational. Aici intervine viziunea fiecaruia dintre noi in a fi dispus sa invete lucruri noi. Sau a observa unelta cea mai importanta din zilele noastre in opinia mea, si anume internetul.

securedownload (2)

5. Activitatea de dj in club fiind una de noapte, cum te tii deoparte de viciile care vin la pachet?

Aici intervine caracterul, personalitatea si complexele alaturi de  cresterea fiecarui om din acest job. Depinde foarte mult ce iti doresti si ce esti dispus sa faci pentru a obtine acel lucru. Eu, stiu exact ce imi doresc si ce vreau pentru viata si cariera mea. Automat, stiind si visand tot timpul la aceste lucruri, nu existe ‘vicii’ care sa imi stea in cale. Fumez doar cand mixez, deci constientizez pot spune. Asta era bonus! 

6. Povesteste’mi cateva intamplari amuzante din cariera ta, de pana acum.

Pfoaa, nu stiu daca mi-ar ajunge aceasta rubrica. Pot spune decat una, la ce gandesc acum. Cosmarul tuturor de dimineata sau in timpul filmului fiecarui DJ. ‘Auzi, o sti pe aia noua de la Enrique, ceva cu Bailando frate!’

‘Si daca nu, a scos Inna piesa noua.’ Dupa care incepe sa fredoneze in urechea ta concentrata. ‘Diggy, diggy down’
A nu se interpreta, nu am nimic cu artisti romani, cu atat mai mult Inna.

7. Cum te recuperezi dupa o noapte de munca? Si cat iti ia sa iti revii?

Hah, funny intrebare. Aici depinde foarte mult de cat alcool consumi in noaptea respectiva. Daca nu e cazul, destul de usor. Daca da, atunci depinde foarte mult de organism. La mine, multa lichide pentru hidratare. Ceva pastile de stomac, ficat si cap, dupa caz. Mananc bine si incerc sa dorm cat mai mult.

8. Explica-ne care este diferenta dintre a pune muzica intr-un club, terasa, zi de nastere, nunta sau festival de muzica?

Diferenta, hmm.. Diferenta o face tipul de eveniment, asa cum ai enumerat. Muzica face diferenta la aceste evenimente. Genurile muzicale folosite, si pentru DJ’ii, modul de a mixa in unele cazuri. Ca sa acopar cat de cat, la nunta, botez, etc. Stilurile de muzica sau influentele sunt vechi sau oldies cum spunem noi, pentru a acoperii generatiile respective din care fac parte invitatii