Abracadabra: păr lung, în câteva ore

De mici, fetele îşi doresc să aibă părul lung, aşa cum au toate păpuşile sau prinţesele, dar ce facem când acest lucru nu se poate schimba peste noapte?

Există o poţiune sau o formulă magică pentru a rezolva această problemă? Nicidecum! Există o soluţie pentru fiecare problemă, aşadar extensiile de păr te vor ajuta să îţi schimbi look-ul şi, în scurt timp, să ai părul mult mai lung. Însă rămâne întrebarea: cum este mai bine pentru părul tău, cu sau fără extensii de păr?

Celebrităţi precum Lindsay Lohan, Kate Beckinsale, Jessica Simpson, Victoria Beckham şi multe altele ,ne surprind în mod frecvent cu noi şi diferite coafuri, precum schimbarea culorii, a stilului şi chiar a lungimii părului,  într-un timp foarte scurt. Cum se face? Această magie este posibilă cu ajutorul extensiilor de păr şi a unui stilist talentat.

Dacă vrei păr lung, sau dacă firul de păr se subţiază şi trebuie să adăugi ceva în plus, pentru volum, extensiile par alegerea ideală. Dar poate că lucrurile nu sunt în totalitate, pozitive.

Ce ar trebui să ştii despre extensiile de păr?

Avantajul cel mai evident al extensiilor de păr este că nu trebuie să aştepţi luni întregi ca părul tău să crească.

Acestea nu sunt folosite doar pentru lungime, ci puteţi alege să aveţi volum la păr (sau, în plus, faţă de lungime), ceea ce este indicat pentru părul fin, moale sau subţire.

Poţi transforma tunsoarea bobul într-o coamă.

Trebuie să ştii că metodele mai vechi de aplicare a extensiilor, în special cele cu lipici, sunt dăunătoare. Scopul principal al extensiilor este de a crea un look cât mai natural, deşi extensiile sintetice se întâlnesc mult mai des decât cele naturale, care sunt mult mai de calitate.

Scalpul este foarte rezistent şi poate susţine mult păr. Dar, în mod normal durează mai mult timp până să îţi crească părul, astfel scalpul are timp să se adapteze la greutatea adăugată. Atunci când se adaugă o cantitate de păr dintr-o dată, se trage de scalp, determinând iritații şi distrugerea scalpului.

De asemenea, extensiile pot deteriora părul, în funcţie de cum sunt ataşate acestea, lipiciul putând să ardă pielea capului sau să slăbească firul de păr. Puteţi avea şi probleme cu mătreaţa.

Extensiile de păr sunt variate, având diferite culori, lungimi şi texturi. Persoanele cu părul drept pot încerca părul creţ, şi invers. Persoanele cu păr scurt îşi pot aplica extensii şi le pot coafa pentru ocazii speciale, altfel decâr ar putea să o facă doar cu părul lor natural.

Extensiile bune pot rezista până la trei luni. În unele cazuri, extensiile pot fi coafate mai uşor decât părul natural- mai ales dacă părul tău are o textură mai dificilă.

Extensiile de păr bune nu sunt ieftine. Dacă îţi doreşti extensii naturale şi care să nu îţi creeze probleme, trebuie să mergi la un stilist profesionist, care foloseşte tehnici de înaltă calitate, preţul fiind pe măsură.

Procesul aplicătii poate dura câteva ore, în funcție de lungimea şi de numărul extensiilor, ca şi de metoda folosită. Nu este normal ca cineva să stea 8 ore sau mai mult într-un salon, ţinând capul în condiţii incomode ca extensiile să fie aplicate.

Dacă te decizi să îţi schimbi look-ul şi vrei să îţi pui extensii ar trebui să ţii cont de următoarele sfaturi pentru a avea grijă de ele:

Extensiile din păr uman pot fi tratate ca şi părul normal, dar cu mai multă grijă.

Foloseşte o perie de păr specială pentru extensii, pentru a nu deteriora noul păr.

Este recomandat să folosiţi un şampon delicat, balsam şi apă rece  pentru a ajuta la minimizarea încurcăturilor şi a a menţine suplu părul.

Dormi cu părul prins într-o coadă de cal sau împletit pentru a evita formarea de noduri.