Alfă cum poţi să scapi de grăsimea nedorită

Tot mai mulţi factori  împing indicatorul cântarului spre supraponderalitate sau chiar obezitate. Pe lângă problema sănătăţii, colăceii din jurul abdomenului, braţele umflate sau pulpele celulitice sunt absolut inestetice şi, tocmai de aceea, nedorite în rândul femeilor sau al bărbaţilor.

Aproximativ 25% dintre români sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele în plus. Trebuie să avem mare grijă la alimentaţia zilnică şi să evităm excesele, însă nici înfometarea nu trebuie încurajată. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi atenţia acordată selecţiei alimentelor va fi de ajuns pentru un corp sănătos şi frumos”, explică specialistul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Silvia Stănculescu.

De ce ne îngrăşăm?

Surpusul de calorii nu este întodeauna cauza îngrăşării. Sedentarismul şi supraalimentaţia sunt factorii evidenţi ai obezitătii, însă nu trebuie să neglijăm restul de elemente care duc la formarea  unui trup supraponderal. Boli precum hipotiroidismul, diabetul zaharat de tip 2 sau sindromul Cushing au, de asemenea, ca urmări creşterea în greutate.

Odihna este de aur. Toată lumea o zice şi nu o zice destul, pentru că lipsa somnului duce la apariţia stresului fiziologic ce are ca urmare o dereglare neuro-chimică simţită la nivelul corpului prin acumularea de grăsime.

Deseori ne găsim în faţa unei pungi de cipsuri stresaţi sau nervoşi, moment în care apelăm la mâncare pentru a ne induce starea de relaxare. N-am putea greşi mai mult. Odată cu stresul, se activează şi hormonii specifici care scad ritmul metabolismului şi astfel duc la apariţia obezităţii în regiunea abdominală. Mâncatul pe bază de stres are ca efect creşterea nivelului de serotonină în creier, de unde starea de calm şi bună-dispoziţie, fiind similar cu procesul de automedicaţie.

Liposucţia e soluţia

N-ai mai mâncat prăjeli, ai mers zilnic la alergat, consumi fructe şi legume zilnic şi degeaba? N-ai ajuns încă la greutatea pe care ţi-o doreşti şi deja te afli la capătul puterilor? Nu dispera, liposucţia e slouţia!

Liposucţia este o tehnică de îndepărtare a depozitelor de grăsime aflate în bărbie, mâini, piept, abdomen, fese, gât, obraji, şolduri, coapse, genunchi, glezne sau gambe. Operaţia durează în jur de 1-2 ore, în care medicul specialist va manipula canula ce aspiră grăsimea nedorită. Fie că alegeţi anestezia locală, situaţie în care se vor simţii vibraţiile şi fricţiunile din timpul intervenţiei, fie că e vorba de o anestezie generală, pacientului i se vor administra medicamente şi perfuzii pentru a hidrata corpul şi pentru a calma durerile.

După operaţie, este necesară purtarea unui corset elastic, compresiv timp de două-trei săptămâni, care va reduce umflarea pielii şi o va ajuta să se retragă. Vânătăile şi umflăturile dispar în maxim o lună, iar pielea trebuie hidratată şi îngrijită pentru  o recuperare reuşită.

Aflaţi într-un continuu progres, specialiştii în aparatura medicală au conceput vibro-aspiratorul: minunea care te poate scăpa definitiv de colaceii inestetici. Spre deosebire de lipoaspiraţie, vibro-aspiraţia poate fi aplicată pe orice parte a corpului, indiferent de cât de multă grăsime trebuie îndepărtată. De asemenea, recuperarea este mai scurtă şi mai uşoară, pacientul fiind capabil să meargă acasă doar la câteva ore după intervenţie.