„Amedeu, sau scapi de el cu greu”

Claudiu Bleonţ, Nadine şi Marius Urzică adresează o nouă provocare iubitorilor de teatru la Grand Cinema Digiplex

Începând cu 3 aprilie 2012, ora 20:30, piesa de teatru „Amedeu sau scapi de el cu greu”, de Eugene Ionesco, se va muta la Grand Cinema Digiplex, din Băneasa Shopping City. În fiecare marţi, Claudiu Bleonţ, Nadine şi Marius Urzică vor transpune spectatorii în mijlocul luptei existenţiale a unui cuplu, care încearcă din răsputeri să regenereze sentimentele de unitate şi echilibru din familie.

Trăirile puternice, interactivitatea și forma nouă de a comunica cu publicul sunt doar câteva din elementele de noutate ale acestei stagiuni în Grand Cinema Digiplex.

“Amedeu sau scapi de el cu greu”, de  Eugene Ionesco, aduce în scenă un trio formidabil: Nadine, Claudiu Bleonţ şi Marius Urzică!

Claudiu Bleonţ a primit drepturile de a pune în scenă piesa de teatru “Amedeu sau scapi de el cu greu”, de Eugene Ionesco, în regia Andrei Negulescu, aşa că şi-a propus să profite din plin de acest cadou făcut de doamna Marie France Ionesco, fiica lui Eugene Ionesco. Actorii cooptaţi în acest proiect au început, de la sfârşitul lunii februarie, un turneu prin ţară. Piesa este o comedie, iar Nadine şi Claudiu Bleonţ joacă rolul unui cuplu casătorit. Marius Urzică este cel de-al treilea personaj al piesei, personajul cheie.

„Amedeu sau scapi de el cu greu”  este o comedie nebună adusă în faţa publicului bucureştean, care are acum ocazia de a asista din primul rând la teatrul absurd al lui Eugene Ionesco, într-o combinaţie excepţională de regie, coregrafie, decor şi distribuţie. Piesa este pusă în scenă de Andra Negulescu şi Claudiu Bleonţ.

Claudiu Bleonţ este Amedeu, un scriitor căsătorit de 15 ani cu Madeleine, intepretată de Nadine. Amedeu şi Madeleine sunt cele două personaje principale ale piesei, care înfruntă problemele cuplului într-un mod realist şi comic deopotrivă. Sunt puse în joc sentimente şi întâmplări universal valabile între coordonatele fundamentale ale existenţei, în curgerea generaţiilor şi a examenelor de maturitate ale vieţii.

Elementul-surpriză al piesei este Marius Urzică, singurul campion olimpic al gimnasticii româneşti, care a acceptat provocarea de a cocheta cu lumea teatrului. În „Amedeu sau scapi de el cu greu” el interpretează personajul care reflectă dragostea dintre Amedeu şi Madeleine.

„Pentru a putea pune în scenă această piesă am aşteptat drepturile de autor cinci luni. Şi mă bucur enorm să îmi văd, în sfârşit, visul materializat. Nadine, Marius Urzică, Mihaela Gaicu, Daniel Mecu şi cu mine formăm o echipă completă, care a înţeles, simte şi transpune tema grea a trăirilor de cuplu. Sunt fericit, de asemenea, că Marius Urzică ne-a onorat cu prezenţa şi a acceptat provocarea noastră”, spune Claudiu Bleonţ.

Pentru Nadine este pentru prima dată când joacă teatru în limba română. Pe artistă şi Claudiu Bleonţ ii leagă o prietenie de 10 ani, însă cea care a venit cu ideea ca Nadine să facă parte din acest proiect a fost soţia actorului, Andra Negulescu, de altfel şi regizoarea spectacolului.

 “M-am simţit foarte onorată să joc alături de Claudiu Bleonţ pe scenă.  Pentru mine acesta este debutul în teatru în România. Există foarte mult respect între mine şi Claudiu, atât profesional cât şi la nivel uman, iar repetiţiile sunt o adevarată plăcere pentru noi, căci mă umfla un râs greu de potolit la mai toate micile gafe de la repetiţii.  Am fost norocoasă să-l am  partener pe Claudiu Bleonţ în această piesă de teatru. El este permanent conectat la personaj şi reacţionează imediat. Suntem o pereche tare potrivită pe scenă!”, spune Nadine.

Marius Urzică, singurul campion olimpic al gimnasticii româneşti, a acceptat o nouă provocare, aceea de a cocheta cu lumea teatrului. A primit cu zâmbetul pe buze vestea că a fost cooptat în distribuţia spectacolului “Amedeu sau scapi de el cu greu”, de Eugene Ionesco, în regia Andrei Negulescu şi a lui Claudiu Bleonţ.

“Nu pot sa fiu decât mândru că voi fi alături de Nadine şi Claudiu în acest spectacol. Îi mulţumesc lui Claudiu Bleonţ pentru că s-a gândit la mine şi m-a contactat. Pentru mine este o provocare şi sunt foarte încântat! Sunt personajul care reflectă dragostea dintre cei doi, Amedeu (Claudiu Bleonţ) şi Madeleine (Nadine)”, spune Urzică.

Acest proiect vrea să prezinte publicului din România o piesă de teatru absurd din operele lui Eugene Ionesco.

După concepţia Andrei Negulescu piesa de teatru prezintă, prin elemente comice îmbinate cu multă mişcare scenică, lupta existenţială pe care o duce orice cuplu încercând din răsputeri să regenereze sentimentele de unitate şi echilibru într-o familie.

Distribuţie :

1.     Amedeu – Claudiu Bleonţ;

2.     Madeline – Nadine;

3.     Invitat – Marius Urzică;

4.     Madeline 2 – Mihaela Gaicu;

5.     Amedeu 1 – Dan Mecu

Director proiect: George Smarandache

Scenografie şi costume: Adriana Elena Vâlcea; Simona Marcu

Regie: Claudiu Bleonţ; Andra Negulescu

Casting şi concepţie: Andra Negulescu;

Coregrafie: Izabela Bostan

„Băneasa Shopping City pledează cu fiecare ocazie pentru apropierea publicului de artă și cultură. Este un privilegiu să găzduim aceste evenimente culturale în cadrul Grand Cinema Digiplex. Astfel, iubitorii de teatru au parte de o experienţă unică, prin facilitarea accesului la cultură. Mai mult, suntem onoraţi că „Amedeu sau scapi de el cu greu” – o piesă remarcabilă semnată de Eugene Ionesco, va fi jucată în Grand Cinema Digiplex.”, spune Atena Balint, Alternative Content & Events Manager Băneasa Developments.