Amenajează-ţi singur camera ca un expert!

Un specialist în amenajări poate să practice tarife foarte mari, de aceea este bine să înveţi să îţi amenajezi singur spaţiul de relaxare, în aşa fel încât de fiecare dată când te întorci acasă să intri într-o zonă liniştită şi plină de bună-dispoziţie. O cameră amenajată cu bun gust şi eleganţă te va ajuta să te desprinzi în totalitate de orice sursă de stres.

Ne referim la mobilier, la oglinzi, la o masă de toaletă pe care să ai aranjate în ordine toate lucruşoarele tale, culorile în care sunt zugrăviţi pereţii îţi pot modifica drastic starea de spirit. Oricine a trecut măcar o dată printr-o criză de nervi atunci când a ajuns acasă şi a fost întâmpinat de haos.

Culorile suave, pastelate precum roz pal, bleo, violet sau galben pai sunt recunoscute ca fiind cele mai relaxante aşa că nu ezită să le foloseşti singure sau în combinaţii, în locuinţa ta.

O vibraţie interesantă poate fi dată zugrăvelii dacă peste peretele proaspăt vopsit mai aplici puţină culoare, poate chiar cu un ton diferită peste cea de bază, cu un burete, tehnica se numeşte sponging iar efectele sunt miraculoase în ciuda faptului că este foarte uşor de realizat.

Când vine vorba de mobilier îţi recomandăm să investeşti în cel din lemn, în culori şi mai puţin în culoarea clasică a lemnului care poate deveni plictisitoare în timp.

Optează pentru un pat înalt, alb, pentru un plus de eleganţă. Îl poţi asocia ulterior cu alte piese de mobilier asortate şi de asemenea, nu fugi de târgurile vintage, nu se ştie niciodată ce poţi găsi acolo, o măsuţă de toaletă sau o noptieră, care cu puţină răbdare şi creativitate pot fi transformate în nişte minuni care cu siguranţă nu se vor mai găsi şi în alte case.

Ar fi suficient să le şlefuieşti, să aplici un strat de vopsea şi unul de lac, pentru mai multă inovaţie, poţi chiar să le pictezi cu diferite motive florale. Când vine vorba de accesorii, trebuie să ai în vedere mai multe detalii precum ferestrele, parchetul, înălţimea pereţilor etc.

Pentru camerele înalte, îţi recomandăm un candelabru, poate părea extravagant dar nu vorbim despre cele masive cu cristale şi lanţuri, poţi apela la o variantă modernă, bazată pe forme geometrice minimaliste, poţi chiar încerca să le faci singură (îţi promitem un mic tutorial pentru săptămâna următoare).

Dacă eşti pasionată de artă, apelează la tablouri pentru a da un plus de viaţa camerei, cele mai potrivite sunt cele abstracte care îţi pot transmite o stare, alege-le pe cele în culori echilibrate, sau în contraste alb-negru.

De asemenea poţi încerca şi varianta fotografiilor supradimensionate printate pe pânză, este o soluţie foarte puţin costisitoare dar foarte plăcută ca aspect.

Când vine vorba despre perdele sau draperii, dar şi despre lenjeria de pat ori feţe de masă, alege-le pe cele simple, albe sau crem, poate cu puţine inserţii decorative. Extrem de elegante vor fi cele din mătase şi se potrivesc unei încăperi dominate de senzualitate.