Ana Maria Cornea – "Intre Venus si Afrodita"

“Între Venus şi Afrodita”

În vremurile antice, frumuseţea avea un nume şi o zeiţă pe masură. Romanii o numeau Venus, iar grecii Afrodita. Frumuseţea ei absolută însemna, deopotrivă, fertilitate, stralucire, perfecţiune.

Tonul colecţiei de primăvară-vară ce poartă semnătura designerului Ana Maria Cornea este dat de frumuseţea primordială desăvârşită, adaptată într-o cheie contemporană, ce se mulează perfect pe tiparul femeii moderne. O femeie care, în ciuda tumultului urban în mijlocul căruia trăieşte, preţuieşte mai presus de orice feminitatea.

Femeia-Venus sau femeia-Afrodita a fost imaginată de designer ca o întoarcere la valorile esenţiale ale feminităţii: senzualitate, delicateţe şi rafinament. Drapajele au reprezentat un punct focal al inspiraţiei, urmate de o armonie a formelor şi de structuri compoziţionale clar delimitate.

Bustul şi talia ramân centrele de interes, indiferent de tipul de ţesătură sau de tehnica întrebuinţată. Detaliile traduc un raport echilibrat al proporţiilor, cu volumetrii bine închegate, pliseuri şi mini-drapaje care evideţiază liniile feminine, creând un efect vizual inedit. Materialele principale sunt brocartul uşor, de vară, satinul şi paietele, interpretate individual, dar şi în combinaţii îndrăzneţe. Lungimile variază, de la linia genunchiului şi până la lungimi foarte ample, potenţate de asimetrii care amintesc de eleganţa unică a celei mai frumoase zeiţe. Cromatica merge de la griuri metalice la roz, de la vişiniu la verzui şi de la auriu pana la negru sau pană la duo-ul ultra rafinat, negru-bej.

“Între Venus şi Afrodita “- o colecţie despre strălucire, feminitate şi elegantă, pentru femeia moderna care crede în frumuseţe şi în puterea din spatele acesteia.

POVESTEA ANEI:

Absolventă a Liceului de Arte din Braşov şi a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia Design Vestimentar, Ana Maria Cornea este un artist complet.

Pasionată în egală măsură de design vestimentar şi de pictură, creatoarea şi-a urmat vocaţia de la o vârstă foarte fragedă. Deţinatoare a numeroase premii naţionale şi autoare a unor expoziţii de pictură şi artă decorativă, Ana Maria a demonstrat o creştere contină în domeniul artistic. Chemarea sa către frumos a determinat-o, în anul 2006, să pună bazele brandului care îi poartă numele, debutand atât cu colecţii vestimentare, cât şi de accesorii.

După o scurtă perioadă de pauză în care aceasta s-a făcut remarcata ca unul dintre cei mai competitivi stilişti romani, cu colaborari meritorii cu artişti, persoane publice, reviste,  show-uri TV şi proiecte inedite, Ana Maria revine anul acesta pe scena designului vestimentar cu o primă colecţie de primavară-vară, concepută ca un tribut adus feminităţii absolute – „Între Venus şi Afrodita „.

Tehnica sa devine o amprentă iar viziunea sa, o noutate, prin maniera unică de a împleti domeniile în care excelează: pictura şi design-ul vestimentar. Tablourile sale cele mai recente sunt realizate prin mixaje de tehnici şi combinaţii originale. În expozţia vernisată în această primăvară la Braşov se regăsesc eşantioane din colecţia pe care artista o lansează. Totodată, această abordare inedită se transpune la nivel vestimentar în tehnicile sale, în imbinarile cromatice, în compoziţiile şi volumetriile ce definesc identitatea brandului său.

Un brand prin exceleţă feminin, Ana Maria Cornea explorează faţetele femeii din toate timpurile, susţine întoarcerea la frumuseţea primordială şi pune în lumina reflectoarelor esenţa unei feminităţi adesea înstrăinate, „Între Venus şi Afrodita” .