44% dintre românii cu vârsta peste 15 ani au luat cel puţin o dată în ultimele 6 luni un tratament cu antibiotic, arată un studiu recent realizat de GfK România. În acelaşi timp, statisticile arată că a crescut şi consumul de antibiotice în rândul copiilor. Astfel, un copil din ţările dezvoltate urmează aproape 10-20 tratamente cu antibiotice înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, iar abuzul de antibiotice în copilărie poate avea ca şi consecinţe diabetul zaharat de tip 1, obezitatea şi astmul, după cum se arată într-un alt studiu coordonat de Universitatea din New York.
De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză?
Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. Administrate chiar şi pe perioadă scurtă de timp, au efecte negative îndelungate asupra florei intestinale, distrugând bacteriile „bune” din tubul digestiv. Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteză se numără: distrugerea florei bacteriene benefice intestinului, alergii atât în rândul copiilor cât şi adulţilor, scăderea imunităţii, perturbarea florei bacteriene la copii, dezvoltarea candidei şi întărirea rezistenţei bacteriilor.
„Este adevărat că astăzi, după mai bine de 150 de ani de la descoperirea primelor antibiotice, discuţiile medicale se axează mai mult pe atenţionarea la folosirea fără discernământ a antibioticelor şi la apariţia rezistenţei la acestea, deci implicit la creşterea vulnerabilităţii în faţa infecţiilor grave. Cu alte cuvinte, antibioticele se constituie într-o sabie cu două tăişuri şi nu trebuie să fie niciodată autoadministrate, decizia aparţinând întotdeauna medicului. Antibioticele de sinteză luate fără sfatul medicului şi mai ales în cazul virozelor, cresc rezistenţa bacteriilor la antibiotic. În plus, distrug flora bacteriană intestinală responsabilă de absorbţia nutrienţilor, a imunităţii organismului şi favorizează apariţia candidozelor foarte rezistente la tratament”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.
Tratarea bolilor de sezon cu ajutorul antibioticelor naturale BIOSEPT de la Fares
Antibioticele naturale din plante medicinale stimulează sistemul imunitar şi reuşesc să învingă bolile de sezon, constituind o alternativă a antibioticelor de sinteză, mult mai sănătoasă şi eficientă pentru organismul nostru. Acestea reprezintă soluţia prin care se evită dezvoltarea rezistenţei bacteriene la antibiotice, scăderea imunităţii organismului, fără niciun fel de reacţii adverse. Fitocomplexul care se regăseşte în plantele medicinale permite administrarea unui fitopreparat în locul a 2 sau 3 produse alopate pentru a obţine acelaşi efect.
Gama BIOSEPT, antibioticele naturale produse de Laboratoarele Fares Bio Vital, conţine următoarele produse: capsulele BIOSEPT, Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Forte şi BIOSEPT Plus, tinctura BIOSEPT şi siropul BIOSEPT având în compoziţie plante medicinale şi uleiuri esenţiale, prezentate în forme diferite de condiţionare în funcţie de preferinţele consumatorului.
Capsulele BIOSEPT au în compoziţie frunzele de măslin, scoarţa de salcie albă, lichenul de piatră, mugurii de plop şi cuişoarele.
Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Forte conţine ulei esenţial de cimbru şi cuişoare şi are puternice proprietăţi antibiotice asupra unui spectru larg de germeni patogeni, antivirale, antifungice, antiparazitare.
Soluţia de uleiuri esenţiale BIOSEPT Plus are în compoziţie uleiul esenţial de ti-tree şi cuişoare cu proprietăţi antibiotice, antivirale şi antiinflamatorii. Pentru că are o acţiune mai blândă, poate fi administrată şi persoanelor cu sensibilitate gastrică şi copiilor.
Tinctura BIOSEPT conţine extracte de muguri de plop, isop, hrean, cuişoare, iarbă mare, ulei esenţial de ti-tree, fenicul şi cimbru, cu eficienţă crescută în tratamentul infecţiilor şi inflamaţiilor de căi respiratorii, digestive şi urinare.
Siropul Biosept conţine echinaceea, lichen de piatră, sovârv, cimbrişor, extract de andrographis paniculata, frunze măslin, ghimbir, cuişoare, scorţişoară, ulei esenţial de geranium, lămâie, scorţişoară şi este destinat copiilor.
„Antibioticele naturale din plante medicinale stimulează imunitatea organismului, combat simptomele răcelii şi distrug virusurile. Gama BIOSEPT este indicată în tratamentul infecţiilor şi inflamaţiilor respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, faringită, bronşită), digestive (enterite, enterecolite bacteriene, candidozice sau virale, colite fermentative, parazitoze intestinale) şi uro-genitale (uretrite, cistite, anexite). În urma evaluărilor clinice şi prin analizele de laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor) la pacienţii cu faringo-amigdalite şi infecţii urinare, BIOSEPT Forte şi Plus au fost eficiente în 98%, respectiv 80% din cazurile evaluate. Efectul a fost similar cu cel al antibioticelor chimice testate în paralel”, a menţionat dr. Carmen Nonn.
Cum se administrează antibioticele naturale BIOSEPT de la Fares?
- Capsulele BIOSEPT se administrează de 3 ori pe zi, câte 1-2 comprimate, între mese, iar durata unei cure este de 15-30 zile. Preţul de comercializare al capsulelor este între 11-12 lei.
- · Uleiul esenţial BIOSEPT Forte se administrează în doză de 2-3 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere. Nu sunt recomandate în timpul sarcinii şi alăptării sau în cazul copiilor sub 7 ani. Preţul de comercializare este între 12.10-13.00 lei.
- · Uleiul esenţial BIOSEPT Plus se ia în doză de 2-5 picături de 3 ori pe zi, după mâncare, într-o linguriţă cu miere, iar preţul este între 9.4-10.00 lei.
- Tinctura BIOSEPT se administrează 20-40 picături de 3 ori pe zi, între mese. Durata unei cure este de 10-14 zile, iar preţul este între 10-11 lei.
- Siropul BIOSEPT se administrează în funcţie de vârstă astfel: copii 1-4 ani: 1-3 linguriţe pe zi, copii 5-12 ani: 4-5 linguriţe pe zi, copii peste 12 ani şi adulţi: 3 linguri pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 7-14 zile. Preţul de comercializare al siropului este de 16 lei.
Despre Laboratoarele Fares Bio Vital
Fares este astăzi, la peste 80 de ani de la fondare, companie cu capital integral românesc ce deţine locul întâi pe piaţa remediilor din plante medicinale din Romania. Fares deţine în portofoliu produse pe bază de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esenţiale, unguente şi creme, tincturi, capsule şi comprimate.