Apple aruncă în joc noul telefon iPhone 5

Noul iPhone de la Apple va fi lansat, până la sfârșitul anului, în 100 de țări și 240 de rețele de telefonie și va fi disponibil în două culori. Telefonul va ajunge anul acesta și în rețelele de telefonie mobilă din România.


iPhone 5 vine cu un procesor A6, care înseamnă o viteză de două ori mai mare, deși dimensiunea este redusă cu 22% față de A5. Ecranul are o saturație a culorii cu 44% mai bună și cinci coloane pe ecran.

Phil Schiller, șeful de marketing de la Apple a declarat ca telefonul beneficiaza de o tehnologie wirelles ultrarapidă, GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HDPA+, DC-HSPDA și LTE, iar acest lucru înseamnă că iPhone 5 va putea folosi tehnologia 4G.

iPhone 5 este mai lung, are 7,6 milimetri, dar este cu 18% mai subțire decât 4S si cu 20% mai ușor decât modelul anterior, având doar 112 grame. Ecranul are acum 4 inchi în diagonală.

iPhone 5 are un sistem iOS6 si este echipat cu trei microfoane pentru anularea zgomotului de fond. Noua cameră foto: iSight, tot de 8 Mp, la fel ca versiunea 4S, dispune de un filtru IR hibrid, iar fotografiile vor fi făcute într-un timp cu 40% mai rapid în condiții de iluminare scăzute.

iPhone5 face acum și fotografii panoramice, care pot ajunge și la 28 Mp. In plus, camera video beneficiaza de detectie facială si exista posibilitatea de a face fotografii în timpul filmării.

Siri, asistentul personal de la Apple are acum și cunoștionțe din domeniul sportului. Ca noutate, Siri îți poate face update la statusul de pe Facebook prin comanda vocala.

Autonomia telefonului este de 8 ore timp de convorbire și navigare 3G, 10 ore la utilizarea internetului Wi-Fi, 40 de ore de ascultare de muzică și 225 de ore în stand-by.

Țările în care se va lansa pe 14 septembrie (precomenzile) și 21 septembrie (în magazine): Statele Unite, Canada, Germania, Australia, Hong Kong, Singapore, Franța. De asemenea, din 28 septembrie, iPhone 5 ajunge si în alte 22 de țări.

Prețurile de lansare in SUA:

199 dolari – 16GB

299 dolari –  32GB

399 dolari – 64GB

In aceste conditii, reprezentantii Apple sustin ca iPhone 4, versiunea 8GB, va fi oferit gratuit la abonament, iar versiunea de 32GB va costa 49 de dolari cu un abonamentul pe doi ani. Toate acestea sunt prețurile de lansare în SUA.

Sursa: Forbes Romania