Artiștii EUROPAfest invitați la Palatul Elisabeta

Pe data de 15 mai, ora 12:00, artiștii EUROPAfest au fost invitați la Palatul Elisabeta, continuând tradiția întâlnirilor anuale dintre artiștii festivalului și Casa Regală. Muzicieni de jazz, blues, pop și muzică clasică de pe întreg continentul, care au captivat Bucureștiul începând cu 4 mai, au adus puțin din muzica și spiritul lor creativ la Palatul Regal.

Programul pregătit de organizatorii EUROPAfest a reflectat nivelul artistic ridicat al participanților din festival. A fost ascultată o interpretare de virtuozitate a unuia dintre capriciile scrise de N. Paganini, cunoscut în prelucrarea sa pentru trompete ca și Marșul Reginei, care se intonează de obicei la intrarea capetelor încoronate. Frumoasa olandeză Merel Vercammen a reușit să captiveze audiența printr-o evoluție la superlativ.

În continuare, singura prezență românească din concursul internațional de jazz Bucharest International Jazz Competition, Loungerie II, a oferit o interpretare inedită a Imnului Regal al României, urmată de o prelucrare în stil personal, sentimentală și emoționantă a piesei Mariei Tanase – “Până când nu te iubeam”.

O întâlnire extraordinară, în care s-au împărțit zâmbete și strângeri de mână, s-a discutat cu muzicienii, s-au făcut fotografii, spre marea bucurie și onoare a tuturor celor care au participat.

Încă din 2005, EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Încrezători în puterea muzicii de a transcende dincolo de orice bariere și de a schimba în bine generația tânără, Familia Regala susține conceptul festivalului. În fiecare an, EUROPAfest adună peste 300 de muzicieni din 45 de țări.

Următoarele zile ale festivalului includ și alte evenimente:

Semifinala și Finala EUROPAfest 100% jazz and more – Bucharest International Jazz Competition, cel mai important eveniment de jazz al Bucureștiului care a reunit la start 24 trupe din 24 țări

Finalele Jeunesses International Violin Competition, pe 17 și 18 mai

Jam Sessions

Gala EUROPAfest pe 19 mai, care reunește cele mai apreciate prezențe din festival. Cu acest prilej va fi acordată Diploma de excelență din partea Casei Regale unei companii care susține cultura.