Artistul si designerul Florin Dobre a cucerit Regatul Unit

Arta modei romaneasti la Londra. Artistul si designerul Florin Dobre, a cucerit Regatul Unit, fiind remarcat de presa britanica in Saptamana Modei Masculine de la Londra pentru stil, creativitate si originalitate.

FollowTheWhiteRabbitF.W2014-2015FlorinDobre

Florin Dobre, designerul roman laudat de „Le Figaro” si ,,Le Monde”, care i-a uimit pe francezi in 2013 cu “Panta Rhei”, acum i-a cucerit și pe britanici  prin colectia ”Follow the White Rabbit” F/W 2014 prezentata joi, 9 ianuarie 2014 in Londra, la Red Gallery – avangard art.

ExcelentaSaAmbasadorulRomanieiInMareaBritanieDrIonJinga-sotiaSaDoamnaDanielaJinga-PRmanagerSavaionutDaniel-ManagerLaurentiuGozob-Florindobre

http://redgallerylondon.com/
http://culthist.com/
http://eastpop.co.uk/

Creatorul roman a fost remarcat in media britanica cu sloganul: „Romanians arrive in London in style. Florin Dobre Menswear collection.”

Presa britanica si cea romanesca a publicat numeroase articole, a difuzat stiri la toate posturile Societatii Romane de Radiodifuziune (Radio Romania Actualitati, RR International, RR Cultural, RR Regional, RR Bucuresti, Radio 3net) despre evenimentul si colectia creatorului roman. (Rachel Megawhat – www.demotix.com, toate link-urile le gasiti prin motoarele de cautare).

Colectia “Follow the White Rabbit” inspirata de calatoria din toamna a lui Florin  in Londra, a fost bine primita de presa britanica de specialitate si nu numai. Jurnalisti de la BBC si ziare importante si-au manifestat interesul pentru a realiza si publica articole despre Florin si eveniment. De asemenea, media virtuala (site-uri ale unor organizatii, bloguri, pagini private, etc.) a preluat comunicatul de presa, iar numerosi bloggeri de moda au publicat editoriale entuziaste despre designerul non-conformist  Florin Dobre, colectie, echipa, locatie,cei prezenti si atmosfera electrizanta. Au fost realmente incantati de profesionalismul, originalitatea, caldura oamenilor si nivelul artistic al conceptului.

BackstageFlorinDObreLondon

La eveniment au fost prezenti Excelenta sa, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie Dl. Dr. Ion Jinga alaturi de sotia sa Dna Daniela Jinga, iar din partea Ambasadei Israelului in UK au participat Atasatul Cultural Dna Tanya Jacobs si Head of PR Dl. Arieh Miller.

De asemenea, a participat celebrul fotograf Chris Yates, cunoscut  pentru prezenta sa la toate show-urile de moda din cadrul London Fashion Week, precum si bloggeri de moda din Marea Britanie si Paris, buyeri din zona Shoreditch – care promoveaza cele mai in voga tinute, artisti, jurnalisti, prieteni, tineri care traiesc si studiaza in UK, cu totii incantati de show-ul oferit de  artistul si designerul Florin Dobre.

Colectia este cu atat mai valoroasa cu cat Florin a reunit chintesenta artei, culturii, scolii si industriei romanesti, dar a creat si un performing nou de fusion art, prin colaborarile cu artisti vizuali si regizori romani, studentii de la UNArte si fabrica Dorobantul S.A, Red Gallery si studentii de la University of Creative Art.

Viziunea colectiei ‘Follow the White Rabbit’ pastreaza credinta lui Florin Dobre in valorile fundamentale ale vietii si trairea in adevar, prin spiritualizarea calatoriei noastre ca indivizi intr-o lume tot mai materialista, care raspunde numai la excitatia stimulilor agresivi exteriori.’’Ne-am indepartat atat de mult de esenta, incat adevarul este atat de departe de noi…Sa nu uitam valorile de baza si sa pastram ceea ce conteaza cu adevarat.’’

BeforeFallowTheWhiteRabbitF.W2014byFlorinDobreLondon

Cu totul nou in colectie este transpunerea viziunii lui Florin prin sectionarea siluetei pe orizontala, tocmai pentru a arata aceasta ruptura dintre spiritual si material. Tot ca element de noutate este inversarea semioticii asociative clasice- partea superioara a corpului – spirit, partea inferioara – materie. Astfel, partea superioara a tinutei devine cea materialista, este uniformizata intr-o constructie rigida, cu taieturi clinice, in culoari terne, iar partea inferioara devine cea spirituala, idealista, visatoare, fantezista, care reflecta libertatea, jocul, ideile, prin picturile de pe pantaloni, culorile calde ale pantofilor si fantezia accesoriilor (palarii, ceasuri, ochelari, umbrele, genti).

Florin Dobre a asigurat inca o data participarea romanesca in moda masculina internationala prin prezentarea colectiei „Follow the White Rabbit” la Londra, in al doilea an consecutiv dupa Paris, iar viziunea sa prin care reinventeaza eleganta masculina neatinsa de influenta sufocanta a mass market-ului este ceea ce se cauta in lumea de azi a modei si spre care se tinde.

FinalFLorinDobreFollowTheWhiteRabbitF.W2014-2015

Un eveniment prezentat de Jägermeister .

Multumiri : RedGallery, UNARTE, Dorobantul Ploiesti, EVENTers, Vali BARBULESCU , Urban Friends Republik,  Kondiment, LUXURY,  Promo Apparel,  Hess Autoconcept,  Stil Masculin, Atelier Paris make up , InStilulMeu.ro, BucharestStyle, Zitec, DivaHair.ro , Alexandra Boanta , Luc Sung Yu-Lun, Christina Mikkelsen, Silviu Florin Doroftei, Andra Handaric, Claudiu Panaite