ArtXpert a lansat un nou Concept Store

Ieri seara, pe 3 mai, InStilulMeu.ro a participat la evenimentul de inaugurare al noii galerii ArtXpert Fine Art Concept Store, în zona Dorobanți (strada Puțul lui Zamfir, nr. 45-47), București.

Aceasta este o adresă pe care iubitorii de frumos și de artă ar trebui să o țină minte, pentru că brandul ArtXpert își propune ca, prin noul concept, să înglobeze noutăți și piese inedite de artă, bijuterie contemporană și vinuri.

Noua locație va găzdui o varietate de opere din propaganda est-europeană și americană, specifică anilor ’50 -’80, de la gravuri la serigrafie, pictură și fotografie, precum și lucrări contemporane care încearcă să reflecte aspecte ale societății moderne.

Printre artiștii care, prin intermediul creației lor, vor fi prezenți, în acest an, la Concept Store, se numără: Salvador Dali, Marc Chagall, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Shepard Fairey, Jason Crum, Ryan Roback, Jules Perahim, Vasile Grigore, Traian Filip, Eugene Al Pann, Matei Șerban, Cornel Lazia și Marcel Chirnoaga.

Dacă vă întrebați de ce veți găsi bijuterie într-o galerie de artă, vă dezvăluim că intenția organizatorilor este aceea de a face cunoscute publicului, diferențele existente între bijuteria de autor și restul accesorilor fabricate în serie.

Asemenea picturilor, sculpturilor sau muzicii, bijuteriile au capacitatea de a purta o semnificație intrinsecă, dincolo de cea a artistului creator. Bijuteriile transformă, într-un mod simbolic, personalitatea celor care le poartă.

Arta este un mod de comunicare, de aceea faciliează, prin dimensiunea estetică, o interacțiune între realitate, artist și potențialii clienți.

Printre articolele care mi-au atras atenția, se numără inelele semnate de designerul Andreia Popescu, piese unice, menite să sublinieze o personalitate puternică.

Alte nume cunoscute, în domeniul bijuteriei de autor, care au expus, sau urmează să expună în noua locație, sunt: David Sandu, Alis Lalu, Alexandra Ungurelu, Raluca Buzura, Adrian Băluță.

Arta contemporană, bijuteria de autor, împreună cu vinurile rafinate, destinate celor care apreciază calitatea și finețea, transformă această galerie într-un spațiu  aparte, vibrant care ofera publicului posibilitatea sa consume, nu doar sa iubeasca  arta.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.artxpert.ro