AUDREY HEPBURN- un fashion icon actual

Audrey Hepburn este văzută și in prezent ca un model de frumusete si eleganta, fiind de nenumarate ori considerata una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Imaginea ei este folosita in numeroase campanii publicitare. Stilul ei vestimentar continua sa fie popular in randul femeilor si in ziua de azi. Rochia neagra Givenchy din filmul “Breakfast at Tiffany’s” a fost vanduta in 2006 cu peste 462.000 lire, cel mai mare pret pentru o rochie dintr-un film.

Pe langa chipul special si picioarele lungi si subtiri, masurile lui Audrey Hepburn care nu s-au schimbat de-a lungul anilor a fost un al subiect disputat de creatorul de la Givenchy. In plus, aceasta mereu a impresionat prin eleganta simpla – nu ii trebuia mai mult decat o pereche de pantaloni trei sferturi, o camasa alba, o esarfa si o pereche de cercei speciali.

Si-a creat o imagine  cu ajutorul stilului minimalist, tinutelor care o avantajau si ii punea in evidenta tenul delicat si corpul copilaresc. Lolita anilor de aur de la Hollywood nu isi permitea sa fie extravaganta decat cu accesoriile, si acestea selectate cu bun gust.

Cocul purtat de actrita Audrey Hepburn in filmul „Breakfast at Tiffany’s”, din anul 1961, a fost desemnat cea mai populara coafura din toate timpurile. Această coafura a actritei britanice, care a interpretat in acest film rolul frumoasei si sofisticatei Holly, a devenit celebra.

 

În materie de beauty, Audrey este faimoasă pentru sprîncenele ei definite şi groase, care îi veneau de minune şi îi încadrau frumos faţa. Desigur, linia neagră cu codiţă este un element indispensabil din rutina lui Audrey. În rest, purta un machiaj cuminte, dar bine pus la punct, un fel de natural cu definire. Bretonul foarte scurt este o altă alegere de-a ei care pare puţin extremală şi greu de reprodus, dar care, din nou, o definea şi îi venea minunat.

Andra Chițoran