"Back to school" – a IV-a editie a Jewelry Design Fair

30 designeri, trei zile de expoziții, conferințe si workshop-uri pe tema bijuteriei contemporane vor aduce în atenția publicului domeniul emergent al bijuteriei ca formă de artă independentă. Back to School este un eveniment care sărbătorește aniversarea a trei ani de la înființarea Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană. Organizat în colaborare cu ArtXpert, târgul bianual de bijuterie contemporană Jewelry Design Fair reprezintă un demers natural în procesul de evoluție al acestui domeniu în România.

Afis final

Evenimentul se va desfășura în perioada 18-19 octombrie în cadrul Galeriei Galateca (Str. C.A Rosetti nr. 2-4) și pe data de 20 octombrie în cadrul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană (Str. Carol Davila nr. 26).

 Aflat deja la cea de-a IV-a ediție, Jewelry Design Fair se poziționează ca un eveniment de nișă pentru iubitorii de bijuterie contemporană. De la ediții dedicate metalelor și pietrelor prețioase la colaborări internaționale cu un juriu din Los Angeles, evenimentul reunește designeri deja consacrați, dar și artiști aflați în curs de afirmare. Această ediție va alătura în exclusivitate domeniul bijuteriei contemporane cu cel al artei, designului și industriilor creative.

Expozanți – Adina Istrate, Roua de Argint, Alexandra Ungurelu, Alina Carp, Alina Simion, Alis Lalu, Anamaria Dobras, Anca Pandrea, Andreea Mogosanu, Andreia Popescu, Bianca Grin, Ioana Enache, Mihaela Ivana, Noha Nicolescu, Adina Marin, Alexandru Burlacu, Alina Predoiu, FashionMachine, Cristina Popa, Dana Dorofte, Dana Tudor, atelier44, Gabriela Secarea, Grigore Mitrea, Ioana Streza, Irina De Man, Iulia Ivan, Lăcrămioara Hențulescu, Roxana Hodorog și Silvia Suotean.

Parteneri: Baron Philip de Rotschild, Neuhaus, Dizainar, Imbold Galeria, Inspired Concurs de Idei, Modernism, Designist, Igloo, Zeppelin, Sub25, Tataia, Orasul Meu, Senso TV Arte, Marie Claire, Fashion & Beauty, 121.ro, Bucharest Shopping Guide, Vernisaje, Artwe, Revista Atelierul.

 

Program:

Vineri, 18 octombrie

– 17.00-20.00 – Seara de deschidere oficială a evenimentului în cadrul Galeriei Galateca. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 19 octombrie

 – 11.00 – 19.00 – expoziție de bijuterie contemporana în cadrul Galeriei Galateca. 30 designeri expozanți.

–   14.00-15.30 – masă rotundă

  • Oana Ioniță Năsui / Dora Cerin (manager cultural) – Managemement cultural. Proiectul FormareCulturala.ro
  • Mihnea Ghildus (fondator magazin-concept Dizainăr) – [dizain] românesc. Magazinul-concept Dizainăr.
  • Alexu Toader (antreprenor în industrii creative, manager Acuarela și galeria Imbold) – Simbioza dintre un butic de creație, o galerie de artă și o cafenea creativă. Artă contemporană și design la Acuarela și Galeria Imbold.

Duminică, 20 octombrie

–          Expoziție de bijuterie contemporană în cadrul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, în intervalul orar 11.00-19.00.

–          Workshop-uri de bijuterie contemporană –

  • 13.00-14.00: Inelul în bijuteria contemporană forme și volume. Workshop susținut de designerul Alis Lalu.
    • 14.30-15.30: Îmbinarea construcției si a formelor organice în designul bijuteriei contemporane. Tehnica modelarii cerii si turnarii centrifugale. Workshop susținut de designerul Andreia Popescu.
    • 17.00-18.00: Rășina ca material alternativ în bijuteria contemporană. Wokshop susținut de designerul Alina Carp.