British Gallery a dezvaluit Adevarul despre Alice intr-un eveniment-poveste

Marti,  British Gallery a fost gazda unui prim eveniment, al carui concept artistic urmareste redefinirea spatiului din strada Paris pe noi premise, cu un puternic accent pus pe artele contemporane.

 

Seria de evenimente a debutat, asadar, cu un happening inedit, care si-a initiat invitatii in povestea lui “Alice in Tara Minunilor”, interpretata intr-o cheie noua si neasteptata. In colaborare cu regizorul Iris Spiridon, a luat nastere un concept aparte, prin care acestia au fost parte integranta a povestii reale dintre Lewis Carroll si muza sa, Alice Lidell. In formula unui spectacol itinerant, invitatii au patruns in casa, in grupuri formate din treisprezece persoane si au strabatut un traseu privat prin lumea luiAlice, interpretata de actrita Ioana Anastasia Anton. Un prilej de a afla povestea reala care l-a legat pe autorul britanic de micuta Alice, “calatoria” in sine a constituit si o incursiune in universul British Gallery, descoperit intr-o lumina noua, diferita de ambianta obisnuita, intr-o nota experimentala, care si-a provocat audienta. Totul a fost construit prin suspans, intr-un cadru original, prin care invitatii, ca martori activi, au fost purtati din camera in camera, in timp ce Alice si-a derulat povestea.

Evenimentul a purtat amprenta unui tea party cu accente contemporane, ce a reconstituit atmosfera britanica, presarata de elemente definitorii, de la ceaiul simbolic la gustari specifice traditiei ceaiului sau elemente comice de decor ce au evocat lumea fantastica a lui Alice.

 

Printre invitati s-au numarat Andreea Berecleanu, Gianina Corondan, Raluca Lazarut, Crina Semciuc, Meda Victor, Alexandra Ungureanu, Aylin, Mirela Vescan, Corina Vladescu, Claudia Castrase, Mihai Plesu, Ela Craciun, Ana Morodan, Cornel Lazia.

British Gallery este un concept store cu o abordare singulara, care reda stilul de viata tipic englezesc. Spatiul recompune o locuinta tipic britanica, in care fiecare camera si fiecare obiect isi transpun vizitatorii intr-o lume cu talc.