British Gallery inaugureaza prima serie de evenimente artistice Adevarul despre Alice – Povestea din spatele povestii

British Gallery va invita marti, 23 aprilie, la un prim eveniment care are isi propune redefinirea spatiului din strada Paris, deschis, de acum inainte, evenimentelor artistice tematice, care ofera experiente diferite si atragatoare, cu un puternic accent pus pe artele contemporane.

Seria de evenimente va debuta, asadar, cu o experienta unica, ce reconstituie, intr-un registru neasteptat, povestea arhi-cunoscuta a autorului britanic Lewis Carroll, “Alice in Tara Minunilor”. In colaborare cu regizorul Iris Spiridon, a luat nastere un concept inedit, prin care invitatii la eveniment vor fi parte integranta a povestii reale dintre Lewis Carroll si muza sa, Alice Lidell. Totul se va constitui ca un traseu privat in lumea lui Alice, interpretata de actrita Ioana Anastasia Anton, dar si in universul British Gallery, care se identifica perfect cu casa tipic britanica in care Alice insasi a copilarit si a locuit. Incursiunea cu pricina se traduce intr-o formula de teatru intim, construita prin suspans, intr-un cadru original, prin care invitatii, ca martori activi, vor fi purtati, ca intr-un traseu initiatic, din camera in camera, in timp ce Alice isi va derula povestea.

Descoperirea lumii mai putin cunoscute a lui Lewis Carroll atrage dupa sine explorarea lumii British Gallery, deschisa, de aceasta data, intr-un mod inedit, diferit de ambianta obisnuita, intr-o nota experimentala, care isi provoaca audienta si o invita sa se implice activ in acest mini-spectacol.

Legatura cu universul artistic a lui Carroll isi va pune amprenta asupra intregului eveniment, conturat in ideea unui tea party, ce reconstituie atmosfera britanica, presarata de elemente definitorii, de la ceaiul simbolic la gustari specifice traditiei ceaiului.

British Gallery este un concept store cu o abordare singulara, care recompune stilul de viata tipic englezesc. Spatiul evoca o locuinta tipic britanica, in care fiecare camera si fiecare obiect isi transpun vizitatorii intr-o lume cu talc.
Va asteptam marti, 23 aprilie, la British Gallery, pentru o calatorie in casa in care Alice va descifra povestea lui Lewis Carroll intr-o cheie noua si surprinzatoare.