Bună! Ce faci?

Trebuie să recunosc faptul că, atunci când mă gândesc să văd un film românesc modern, mă aştept inevitabil să găsesc în el şi aluzii comuniste, pentru că, până la urmă, pentru publicul străin acestea par într-un fel, exotice.

Acesta nu este însă şi cazul producţiei „Bună! Ce faci?”, în regia lui Alexandru Maftei, avându-i în rolurile principale pe Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu. Umorul subtil prin care este abordat un subiect melancolic, dar şi firescul lucrurilor, fac din acest film o creaţie pe care îţi doreşti să o revezi.

Gabriel şi Gabriela, sunt doi soţi care, după douăzeci de ani de căsătorie, au încetat să se mai iubească. Ei se îndrăgostesc pe chat de cineva, fără să ştie însă că tot unul pe altul s-au regăsit şi în spaţiul virtual.

Şi cum niciodată nu este prea târziu ca inima să îţi tresară de bucuria pe care ideea unei noi iubiri ţi-o provoacă, cei doi se lasă prinşi în conversaţiile lor candide şi revigorante.

Cum evoluează situaţia, vă sfătuiesc să descoperiţi singuri. Aş adăuga doar că filmul îşi merită pe deplin premiile de la Festivalul Monaco Charity Film.