Cadouri handmade pentru 8 martie

Este normal să rămâi în pană de idei în perioada aceasta, mai ales când toate cadourile sunt prea scumpe sau deloc originale. Dacă vrei ceva unic, cel mai bine este să-l faci tu. Nu este chiar atât de greu!

1. Caiete de Ziua Mamei

Ai nevoie de poze vechi, plastilină (cu care faci iniţiala mamei sau orice alt model care ţi se pare relevant) sau pene mari (pentru face un condei). Pentru poză şi plastilină ai nevoie de un lipici puternic pentru a te asigura că stau bine pe copertă, iar pentru a face condeiul trebuie să iei un cartuş de cerneală dintr-un stilou vechi şi să-l pui în interiorul penei.

 2. Exfoliant de corp

Ai nevoie de ulei de corp (1 cană), sare de mare (2 căni), un borcan şi esenţă de lamâie. Amestecă totul şi gata!

 3. Cuburi de săpun

Sună greu de făcut dar nu îţi trebuie decât nişte vaselină, glicerină şi colorant alimentar. Amestecă glicerina topită cu puţin colorant alimentar. Pune compoziţia într-o tavă pentru cuburi de gheaţă, care a fost deja unsă cu vaselină. Aşteaptă 2 ore şi gata!

 4. Cărţi personalizate

Dacă plănuieşti să-i dăruieşti mamei o serie de cărţi, personalizează cadoul cu câteva mesaje puse la marginea paginilor. Ai nevoie de ştampile sau, în cazul în care eşti talentată, de carioci. Pentru un aspect plăcut, leagă cărţile cu o panglică în culoarea ei preferată.

 5. Plicuri de ceai şi cutiuţă de cadouri

Dacă mama ta e o mare iubitoare de ceai, atunci acest cadou este perfect. Ai nevoie de ceai vrac,  tifon tăiat în pătrate de 20 cm,  un şnur de bumbac, foarfecă, coli colorate, creion, lipici şi o cutiuţă.

Pentru a face plicurile de ceai trebuie să pui 2 linguri de ceai vrac într-o bucată de tifon pe care o legi la capete. Desenează pe coli câteva forme şi taie-le. În mijlocul lor fă o gaură prin care treci şnurul de bumbac cu care ai legat tifonul.

Mai fă câteva forme pe care le vei lipi în interioul capacului de la cutiuţă. Sub fiecare formă vei scrie tipul de ceai căruia corespunde.

 

Anca Saftiuc

Foto: www.marthastewart.com