Cafea plătită cu poezie (Foto)

Cafea plătită cu poezie (Foto)

Clienții Julius Meinl, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locală a cafelei, pot bea doar astăzi, 25 octobrie, cafea plătind cu o poezie, în 80 de localuri din România.

La fel se va întâmpla și în cafenele din alte 30 de orașe din România. Aceasta acțiune face parte din campania “Poezia poate face lumea mai bună“, prin care se dorește readucerea acestui gen literar în vizorul publicului larg.

Poetul Florin Dumitrescu, criticul literar Daniel Cristea Enache, artiștii Nicu Alifantis, Adi Despot și Deliric 1 (Razvan Eremia) se numară printre susținătorii acestei acțiuni.

Poezia este o emoție intelectuală cum ar fi creația, visarea cu ochii deschiși, imaginația sau pur și simplu a avea o simplă conversație – tu singur decizi ce înseamnă poezia pentru tine. Cafeaua este, pe de altă parte, o emoție fizică ce îți oferă energie și îți stimulează creierul. Împreună, poezia și cafeaua devin o pereche ideală – pentru poeții faimoși sau cei de zi cu zi.

Cafeaua Julius Meinl aduce inspirație pură persoanelor creative dar și celor cu înclinații sau apetit pentru o viață creativă, plină de poezie. Julius Meinl inspiră și transformă rutina zilnică în momente de bucurie.“, menționează organizatorii campaniei.

Cafea plătită cu poezie (Foto)

Cafea plătită cu poezie (Foto)

Cafea plătită cu poezie (Foto)

Acțiunea vine, după ce acum cîteva săptămâni în urmă aceștia au invadat metroul bucureștean cu post-it-uri cu versuri de poezie, astfel timp 2  zile trenurile din București au fost cuprinse de poezie, muzică și aromă de cafea!

Cafea plătită cu poezie (Foto)

sursa:  http://yupi.md/cafea-platita-cu-poezie-foto/