Calculatorul de sarcina – un ajutor pentru viitoarele mamici!

Experții NUTRICIA îți pun la dispoziție un calculator de sarcină care te poate ajuta să îţi calculezi singură data probabilă a nașterii, începând cu momentul în care organismul tău se află în perioada fertilă.

O sarcină fără griji este una dintre dorinţele oricărei femei. Pentru a merge mai departe cu această decizie, este nevoie de foarte mult curaj, dedicare şi responsabilitate. Din momentul în care această decizie a fost luată şi îţi dai seama că eşti pregătită pentru sarcină, te gândeşti cu drag la clipa în care vei avea posibilitatea să iei puiul în braţe şi să îl înveţi care sunt misterele vieţii, aşa cum le cunoşti tu. Dar cum îţi dai seama când o să vină acel moment și că știi totul despre sarcină, dacă nu cu ajutorul unui calculator de sarcină?

Un ciclu normal de menstruaţie ajunge la un număr de 28 de zile, iar într-o astfel de situaţie, este destul de uşor să afli perioada fertilă. Trebuie să iei în calcul prima zi de menstruaţie şi să calculezi următoarele 14 zile. Din acel moment poate începe perioada în care organismul tău este fertil și pregătit pentru o sarcină. Atunci când  faci acest calcul, trebuie să iei în considerare că durata de viaţă a ovulului este de 1-2 zile, iar durata de viață a spermatozoizilor este de 3-5 zile.

Un calculator de sarcină te poate ajuta să estimezi data probabilă a naşterii şi numărul de săptămâni de sarcină. Medicii calculează sarcina pe săptămâni în funcţie de prima zi a ultimei menstruaţii, acest lucru înseamnând vârsta cronologică a sarcinii.

Data probabilă a naşterii se află între 38 de săptămâni de sarcină şi 41 de săptămâni de sarcină. Probabil că acum te gândeşti că în felul acesta se ajunge la un calcul al sarcinii pe luni ce depăşeşte numărul de 9, dar trebuie să ţinem cont că acest calcul de sarcină este estimativ și depinde în mod direct de anul curent.

Ştiinţa NUTRICIA este alături de tine în această perioadă de sarcină, dar şi după. Pentru a afla şi mai multe informaţii despre un calculator de sarcină şi perioadele de sarcină, înscrie-te online în Club Nutricia și vei fi parte dintr-o comunitate care te va sprijini cu informaţii şi sfaturi de la medici specialişti, dar şi de la mame cu experienţă.