Campionatul Național de Îndemânare Auto

Drift-uri, parcări la limită, întoarceri cu frâna de mână, fum, automobile, adrenalină și, nu în cele din urmă, abilitate. Toate acestea le poți găsi la Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA), un eveniment la nivel național care, weekend-ul acesta, adica 14-15 iulie, va face un popas în Capitală, în parcarea de la Carrefour Militari, Bucuresti. CNIA este un eveniment organizat de către GT Auto Club Sportiv în colaborare cu Carrefour România, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Organizat sub forma unui adevărat spectacol, acest eveniment se adresează publicului larg care vrea să încerce ceva inedit, departe de rutina unui weekend obișnuit. Campionatul Național de Îndemânare Auto este accesibil atât spectatorilor prezenți la eveniment, cât și telespectatorilor prin transmisiunile TV, în direct și înregistrate unde, principalele vedete sunt măiestria pilotilor și performanța mașinilor de concurs.  CNIA  se desfașoară în conformitate cu un regulament aprobat de către FRAS, el fiind o alternativă ideală pentru tinerii atrași de un sport auto mai accesibil din punct de vedere financiar.

Ești un bun pilot? Demonstreaz-o!

Dacă ești un pilot licențiat sau iti doresti sa devii unul, aici este locul potrivit pentru a-ți demonstra ablititățiile în mânuirea și stăpânirea unei mașini. Mai mult decât atât, piloții începători au ocazia de a învăța diverse aspecte care le pot fi de folos în circulația de zi cu zi, iar dacă impresioneză prin capacitățile și aptitudinilor lor pe parcursul concursului, pot ajunge la alte concursuri din categoria automobilismului sportiv.

Campionatul Național de Îndemânare Auto a fost gândit sub forma unui show continuu, pentru toți pasionații de auto, fiind organizat sub forma a cinci grupe diversificate de participanți printre care se numără piloți debutanți, juniori, cât și cei avansați, cu vârste cuprinse între 14 și până peste 60 de ani.

Mașinile care pot intra în competiție sunt atât automobilele de serie, cele de stradă, cât și cele pregătite special pentru curse. Din motive de securitate, în concurs nu sunt admise mașinile cu trei roți, cele cu patru roți asemănătoare bicicletelor sau orice alte vehicule care prezintă un risc, din punct de vedere tehnic. Pe lângă categoriile amintite anterior, se mai găsesc și alte două grupe de participanți: grupa mașinilor istorice, pentru care perioada trecută de la încetarea fabricației tipului respectiv de vehicul trebuie să fie de cel puțin 30 de ani, și grupa mașinilor modificate unde sunt admise automobile construite artizanal sau de serie.

Vedete printre vedete

Unde există multe mașini frumoase și mulți cai putere, întotdeauna vom da peste personalități din diverse domenii ale vieții publice. Nici CNIA nu s-a lăsat mai jos și nu a fost lipsit de prezența acestora de-a lungul diverselor etape care s-au desfășurat până acum.

Printre personalitățile de vârf ale primei etape din 2012, care s-a desfăsurat pe data de 11-13 mai la Baneasa Shopping City, Bucuresti, s-au aflat Călin Popescu Tariceanu care a oferit un adevărat spectacol cu ajutorul unei mașini din grupa Mașinilor Istorice pe un Fiat 850 Special și Christian Ciocan, o surpriză pentru organizatorii competiției.
Christian Ciocan a fost invitat în calitate de copilot, însă după această primă experiență alături de unul din piloții Campionatului, acesta a hotărât să participe în calitate de pilot la toate edițiile viitoare, așa că așteptăm ca acesta să se numere și printre participanții CNIA din acest weekend, la ce-a de-a 3-a etapa din acest campionat. Dintre alte personalități, trebuie să o amintim și pe Roxana Ciuhulescu, amfitrioana ediției respective. Energia și pasiunea ei s-au făcut simțite atât în spatele microfonului, cât și la volanul mai multor mașini.

Puțin din spatele cortinei

Ideea din spatele acestui spectacol i-a apaținut lui Teodor Gheorghe, președintele GT Auto Club Sportiv, care a reușit să își ducă mai departe pasiunea pentru automobilism prin organizarea acestei competiții: „Ideea acestui Campionat am pornit-o de la faptul că-mi lipseau foarte mult concursurile de îndemanare, la care obișnuiam să particip constant. Între anii 1981-1998, eram un abonat al podiumului. Aceea a fost perioada în care eu eram puternic implicat ca și pilot.”

Campionatul Național de Îndemânare Auto a luat naștere în anul 2011, desfășurându-se pe parcursul a 6 etape în colaborare cu Carrefour România prin parcarile pe care acesta l-a pus la dispoziție organizatoriilor. Anul 2011 a fost un an plin de surprize plăcute, în care participanții au evoluat de la o categorie la alta pe parcursul etapelor susținute, iar principala atracție a constituit-o diversitatea de vârste, alături de noblețea și temperamentul mașinilor care au intrat în competiție.

Pe locuri, fiți gata… START!!!