Când animalele ne pot fi partenere de sport…

 Sportul devine mai plăcut atunci când ai un partener şi mulţi dintre cei pasionaţi de sport şi-ar putea alege o fiinţă necuvântătoare, dar plină de entuziasm.

Sporturile care implica şi animale au prins amploare în ultima perioadă şi începând de la alergarea de dimineaţă cu un căţel în lesă, drept companie, sunt multe alte sporturi, mai la îndemâna sau mai exotice, care ne surprind de fiecare dată prin originalitate.

Columbofilia: este deja un sport cu vechime de mii de ani, primii porumbei folosiţi în această formă de sport au fost folosiţi de către egipteni, apoi de greci la Jocurile Olimpice. Cei care practică această formă de sport găzduiesc câţiva porumbei pe care îi antrenează să străbată distanţe anume într-un timp dat.

Se organizează campionate la nivel naţional şi mondial și există crescători de porumbei campioni care au realizat performanțe remarcabile. Cei care fac acest sport spun că este nevoie de enorm de multă pasiune, de o grijă atentă pentru întreţinerea porumbeilor şi de multă informare.

Echitaţia: un sport elegant, aristocratic, s-ar putea spune, practicat de mii de ani şi care nu a fost mereu, la îndemâna oricui. Echitaţia implica dresajul calului, proces care se realizează în timp şi cu multă răbdare,  apoi antrenarea celui care călăreşte. Performanţa în acest sport se poate realiza după ani de antrenament, atât pentru cal cât şi pentru călăreţ.

Pe vremuri doamnele din clasa nobilă practicau acest sport ca să îşi menţină silueta şi ca să poată să îşi însoţească soţii la vânătoare. Acum echitația este accesibilă pentru tuturor, chiar şi celor mici. Se poate începe de la călăria pe ponei, la vârsta de trei ani, sport extrem de plăcut pentru copii şi care îi ajută să capete deprinderi sportive, dar şi să fie aproape de animale şi de natură.

Întrecerile de cămile: sunt un sport mai exotic, dar extreme de popular în zona Arabiei Saudite, unde captivează mii şi mii de fani. Aici sunt organizate evenimente de profil unde participa foarte mulţi concurenţi şi cămilele lor.

Evenimentele de acest gen atrag turişti, sunt persoane care călătoresc special ca să vadă aceste întreceri. Cu diferite astfel de ocazii, se strâng şi crescători de cămile din întreaga lume, din Rusia până în Australia.

Acest sport este considerat ceva mai dificil pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu aceste animale și contează foarte mult ca cel care călăreşte o cămilă să o cunoască şi să știe cum să o controleze.

Cursele de câini: sunt foarte cunoscute în USA, UK sau Australia unde se organizează şi evenimente importante şi care adună mii şi mii de adepți. În acest sport sunt angrenaţi mai ales câinii din rasa ogar, care pot ajunge şi la 80 de km pe oră sau care pot alerga timp de două ore, cu 50 de km pe oră.

Cei pasionaţi de acest sport, participă la pariurile care se fac în aceste jocuri. Crescătorii de câini speciali, sunt foarte implicaţi şi dedicaţi, animalele fiind antrenate şi întreţinute într-o formă foarte bună pentru a deveni campioni.

Un sport foarte amuzant a fost inventat recent de australieni, în 2006, numărarea oilor. Jocul presupune să poţi număra cu precizie undeva la 400 de oi care aleargă destul de repede, prin fața ta, în şir. Cel care număra corect, este câştigător.

Concursurile sunt foarte antrenante şi comice, în mod normal se spune că dacă tot numeri oi, poţi adormi, însă concurenţii trebuie să fie atenţi să numere oile cât mai bine.

Amuzante sau exotice, sporturile cu animale sunt o preocupare frumoasă, care te apropie de natură şi de animale, dar care îţi trezesc şi spiritul de competiţie. Poţi face echipă bună cu un cal sau cu un porumbel, important este să îţi placă şi să îţi faci alegerea cea mai bună.

În orice caz, ai multe motive să alegi un sport de acest gen, orice sesiune sportivă se va termina şi cu un tonus ridicat, dar şi cu multe zâmbete şi peripeţii amuzante.

Ana Maria Tătucu

Surse foto:

hedweb.com

naplesnews.com

natashagolinsky.com