Cand este momentul potrivit pentru renovare

” O casa nu este pentru totdeauna.”Si spunem asta nu pentru ca ar fi un bun precar,ci pentru ca pur si simplu, fata de trecut, azi avem tendinta de a renova de mai multe ori in decursul vietii.

In zilele noastre, pe parcursul anilor, ne schimbam frecvent gusturile, exigentele si dorintele in ceea ce priveste aspectul si confortul caminului nostru.Astfel,ne trezim ocazional in postura de restauratori, constructori, designeri si decoratori, prinsi oarecum intr-un cerc plin de intrebari care-si asteapta raspunsul.

Urmarim emisiuni, studiem reviste de specialitate si ne plimbam prin magazinele de profil in cautarea unor solutii pentru o mai buna compartimenatare a spatiului, si idei pentru inlocuirea finisajelor si a mobilierului.Acestea sunt momente de euforie in fata carora nu trebuie sa cedam fara sa ne stabilim prioritatile si sa luam deciziile potrivite.Va sfatuim ca inainte sa va apucati sa scoateti din casa mobilierul vechi, pardoseala, sanitarele si scara interioara, sa va rezervati cateva momente de cugetare asupra a ceea ce va doriti de la spatiul vostru si cat sunteti dispus sa investiti,atat ca buget dar si ca timp personal.

Regulile de baza fara de care nu puteti demara un proiect de reamenajare sunt urmatoarele:

1.realizarea unui proiect personalizat (nu faceti ce ati vazut la vecinu si incercati sa fiti cat mai originali)

2.alegeti colaboratorii potriviti (aici ne referim la personal calificat.Nu acceptati orice furnizor de servicii sau produse doar din recomandari verbale,ci incercati sa vedeti pe viu ceea ce a realizat si in ce masura va poate satisface nevoile)

3.semnati contracte pentru fiecare serviciu in parte ( de multe ori o simpla factura nu este sufienta daca se ajunge la neintelegeri,motiv pentru care va recomandam sa stipulati exact serviciul oferit si data predarii.Fiti precauti si incercati sa anticipati eventuale probleme, specificati-le in contract cat si ganditi-va la eventuale metode de solutionare)

4.pregatiti un buget de rezerva(nu se stiu niciodata ce probleme pot aparea,care sa necesite un surplus monetar)

Este clar ca ceea ce v-a determinat sa demarati o renovare a avut la baza crearea unui nou ambient, cu un nou stil cromatic, estetic si functional. De aceea, inainte sa plecati la cumparaturi de produse, stabiliti clar ce anume va este absolut necesar si bugetul pentru acestea, urmand ca ulterior sa va ocupati de completarea spatiului prin accesorizare. De exemplu,daca plecati pe ideea unei case cu un stil exotic, mediteranean, nu prea aveti ce cauta intr-un magazin cu mobilier clasic, sculptat.Nici nu va recomandam sa va pierdeti prin magazine deoarece riscati sa va dezoriantati si sa va abateti de la ideea principala de la care ati pornit.

In momentul in care faceti alegeri,trebuie sa tineti cont de toate aspectele deja existente in casa, incepand de la tocaria ferestrelor, usile de interior, prize si intrerupatoare pana la pardoseala, culorile peretilor, tapet, corpuri de iluminat etc. Daca aveti posibilitatea , incercati sa oferiti spatiului cat mai multa lumina, ca atare, montati ferestre cat mai mari si corpuri de iluminat cu lumina calda. Daca detineti o gradina, rezervati de la bun inceput un buget pentru amenajarea aceasteia deoarece nimic nu infrumuseteaza o casa mai mult ca un spatiu verde ingrijit, cu un loc de relaxare bine pozitionat in functie de soare.

Renovarea spatiului personal ‘iti poate schimba viata la 100grade’ asa cum una dintre clientele noastre ne-a spus la sfarsitul amenajarii casei ei,de aceea va sfatuim sa nu va dati inapoi chiar daca intreg proiectul poate parea istovitor si nesfarsit. Nu uitati ca in orice moment, daca va simtiti depasiti de probleme, puteti apela la un specialist care va poate ajuta cu cateva sfaturi si cu o ampla panoramica a propunerilor din diverse sectoare.

Dekore Studio ofera servicii de design interior pentru proprietati rezidentiale, comerciale si horeca integrand si transpunand cu succes ideile si nevoile clientilor in proiecte de anvergura estetica si functionala.

Design-Interior Rezidential:
Casa, Apartament, Studio, Duplex
Design-Interior Comercial:
Hotel, Spa, Restaurant, Galerie, Showroom
Design-Interior& Styling:
Show flat, Stand, Design show, Shop design, Tablouri decorative
DesignInterior Corporate:
Office design, Office event design
Design si proiectare piese mobilier sau produse diverse

Serviciile de consultanta design variaza foarte mult in functie de proiect dar la cererea dumneavoastra se implementeza variate tipuri de design, stil si ambiente.

http://dekoredesign.wordpress.com/