Cântece inspirate de mare

Prima piesă care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la mare (și se întâmplă destul de des, având în vedere că frigul de afară face marea să pară acea opțiune de vacanță mult prea îndepărtată), este Spirit of the sea – Blackmore’s Night.

Există însă o serie de alte cântece fără de care, un playlist inspirat de mare ar fi incomplet. Și nu mă refer la acele melodii în stilul chill out, care folosesc efecte speciale de valuri.

„Beyond the Sea,” Bobby Darin

Acest cântec a fost interpretat de artiști din ultimii șaizeci de ani, însă versiunea lui Bobby Darin este, poate, cea mai cunoscută. Chiar dacă melodia a fost înregistrată în anii ’50, a fost auzită în multe filme moderne, precum Austin Powers și Findin Nemo.

„Sail on Sailor,” The Beach Boys

Este aproape imposibil să omiți acest cântec în momentul în care faci o compilație despre muzică inspirată de mare. Grupul in sine, ne duce cu gândul la hit-uri bune de ascultat pe plajă. Sail on Sailor a apărut în 1973, odată cu lansarea albumului Holland, unul dintre ultimele albume ale grupului californian.

„Under the Sea” din producția Disney „The Little Mermaid”

Poate că nu este un cântec tradițional de petrecere, însă este, pentru mulți, unul dintre cântecele preferate ale copilăriei. În film, prințesa sirenă Ariel tânjește să devină om și să trăiască în afara mării, pe uscat. Totuși, homarul Sebastian încearcă să o convingă, cântându-i despre minunățiile Oceanului, că este mai bine să rămână în apa care i-a dat viață.

„Octopus’s Garden,” The Beatles

Trupa Beatles a înregistrat piesa aceasta în 1969, pentru albumul Abbey Road. Cântecul a fost compus de Ringo Starr, toboșarul band-ului, care o cântă și vocal.

„The Ocean,” Led Zeppelin

Trupa britanică rock Led Zeppelin a lansat această piesă memorabilă în 1970, când se afla în plin success. Se poate crede că, în compoziția lor, muzicienii se refereau la oceanul lor de fani, datorită versurilor precum: singing to an ocean, I can hear the ocean’s roar…

„Girl and the Sea,” The Presets

Aceasta este piesa cea mai potrivită ca să începi o petrecere. O creație electro-pop, Girl and the sea, garantează că ne va chema pe ringul de dans, chiar dacă se spune că trupa a înregistrat melodia în baia propriei case…