Ce ar trebui să știi înainte de a-ţi însuşi ceva din camera de hotel…

Cele mai multe hoteluri te fac să te simţi ca la tine acasă, iar de cele mai multe ori sunt pline de bunătăţi. Sunt lucruri atât de drăguţe încât îţi vine să le iei acasă. Dar înainte de a-ţi umple valiza cu lucrurile din camera de hotel, ar trebuie să iei aminte la ce ai putea și ce nu să iei acasă.

Potrivit departamentului de menaj de la Hilton Kingston, oaspeţii iau deseori prosoape de baie, fiare de călcat, uscătoare de păr, cutii de cablu, radio cu ceas, pături, tablouri, scrumiere, telecomenzi TV, perne şi chiar Biblia!

La Hilton Curacao, oaspeţii iubesc canile „Hilton Caraibe” care dispar în fiecare zi. Acestea sunt disponibile în magazin de cadouri, dar oamenii „preferă” să-şi termine cafeaua în camera lor, şi aşa dispar cănile.

Nora Bartlett, manager Sheraton Chicago Hotel and Towers, spune că semnătura „S” creastată pe pernele albe şi halatele dispar frecvent, ca și aparatul de făcut cafea.

Ce este OK să luaţi?

Şamponul, balsamul, loţiune de corp şi altele, le puteţi lua, deoarece acestea nu pot fi reutilizate pentru oaspete următor.

Papucii de baie sunt de obicei gratuiţi, deoarece aceştia nu pot fi folosiţi de un alt oaspete.
Obiecte cum ar fi pixuri, cărţi poştale le puteţi utiliza şi le puteţi păstra ca amintire.
Orice alte obiecte, care sunt considerate drept proprietatea hotelului, trebuie lăsate în camera de hotel, atunci când plecaţi.

Ce se întâmplă dacă iei obiecte care sunt proprietatea hotelului?

Dacă ai luat ceva din camera de hotel care nu se afla printre obiectele oferite gratuit turiştilor, atunci aşteptă-te la un cost suplimentar pe factură. Halatele de baie sunt unele dintre cele mai populare obiecte care dispar din camerele de hotel, aşa că acum s-a introdus un cost pentru acestea.

Într-o cameră de hotel ar trebuie să te simţi ca acasă, atunci când eşti departe de casă. Dacă oaspetele se bucură de ceva suficient de mult şi vrea să-l ia acasă cu el, este binevenit să facă acest lucru, dar în schimbul unei taxe.

Există hoteluri internaționale, care oferă clienţilor opţiunea de a achiziţiona obiectele care le plac din camerele de hotel în jur.

Comandă online

Cel mai bun mod de a avea o amintire de la hotelul în care ai petrecut câteva nopţi, este de a-ţi comanda online obiectele care ţi-au plăcut. Hotelul Hilton deţine magazinul online HiltonToHome în care pot fi găsite toate versiunile de camere şi obiectele care se afla în acestea, de la şampon şi balsam până la lenjeria de pat.

De fapt, majoritatea hotelurilor au magazine online cu produsele din camerele de hotel, de unde poți comanda atât halate de baie, prosoape de pluș, până la patul sau salteaua în care ai dormit. Trebuie doar să te gândești unde le vei amplasa.

Anca Spulber

juliet.ro

Surse foto:

topnews.net.nz

illinoisaaf.org