Ce să (nu) faci daca te înşală

Lasă-mă să ghicesc: ai o relaţie de cursă lungă şi nici nu se pune problema să fii înşelată. Sau poate abia ai cunoscut pe cineva şi nu vrei să auzi de asta (încă). Indiferent cum ar sta treburile, gândeşte-te la această chestiune, măcar ipotetic.

Să recunoaştem, bărbaţii nu sunt nici uşă de biserică, nici atât de păcătoși cum ne fac să credem. Până la urmă, sondajele de opinie arată că deşi 90% din oamenii căsătoriţi condamnă relaţiile extraconjugale, statisticile de la anchetele naţionale indică faptul că 15% din soţii şi 25% din bărbaţi au avut o relaţie extraconjugală.

Aceste numere cresc cu 20% când sunt incluse legături emoţionale şi relaţii sexuale fără o relaţie de lungă durată.

Fie că este vorba despre bileţele de amor, vorbit la telefon, mesaje pe ascuns, parfum de femeie sau ruj pe cămaşă, este oficial – te înşală. Acum este momentul să te hotărăşti ce vrei să faci: îl părăseşti sau iei decizia de a-i acorda o şansă.

În cazul în care alegi a doua variantă, înainte de a-l pune în faţa faptului împlinit, practică introspecţia pentru a afla ce îţi doreşti tu de la relaţia pe care o ai, cum îţi doreşti să se comporte pe viitor şi stabileşte un set de reguli până în momentul în care îţi va recâştiga încrederea.

Apoi vorbeşte cu el deschis, încercaţi să clarificaţi aspectele înceţoşate, află dacă el îşi doreşte să îndrepte răul făcut, dacă regretă acest pas.

Cel mai neinspirat lucru pe care-l poţi face e să ignori problema şi să speri că se va rezolva de la sine. Dacă nu-l confrunţi în legătură cu ceea ce a făcut, el nu va veni să-ţi spună unde a greşit. Mai mult decât atât, ia atitudine!

Nu-i mai asculta minciunile, scuzele şi tot acest comportament de doi bani. Meriţi mai mult decât atât şi este cazul să devii conştientă de acest lucru. Poate că cel mai important este să nu-i iei minciunile drept adevăruri, nu-i mai găsi scuze, nu-ţi mai pierde timpul.

Frica de singurătate există în orice femeie, dar trebuie să treci la acţiune, la următorul nivel, indiferent ce ar însemna acest lucru.

Poate deja te gândeşti să te răzbuni. Te va face asta să te simţi mai bine? Cel mai probabil răspunsul la această întrebare este NU. Faptul că şi tu îl vei înşela nu-ţi va reda respectul de sine. Prin urmare, aşteaptă ca lucrurile să se aşeze câteva zile, oferă-ţi timp să treci prin toate etapele şi abia apoi ia o decizie.

Faptul că te-a înşelat nu este un motiv de laudă, prin urmare nu este cazul să spui tuturor prietenilor treaba asta. Dacă simţi nevoia să vorbeşti cu cineva, alege o prietenă despre care ştii sigur că-ţi va păstra secretul, o prietenă care să nu te judece, indiferent ce decizie ai luat.

Nu le spune sub nici o formă părinţilor tăi: dacă te hotărăşti să-i acorzi o şansă, îl vor judeca pe viitor în funcţie de acest incident.

Nu încerca s-o contactezi pe „ea” pentru a-i cere socoteală. Dacă analizezi puţin situaţia, este nevoie de doi pentru a înşela. Investeşte timpul şi energia în ceva productiv, ceva care să te ajute să treci peste acestă întâmplare nefericită. Oricum, problemele din relaţia voastră au apărut cu mult înainte de „ea” şi le veţi rezolva mai uşor dacă adoptaţi un comportament matur.

Aminteşte-ţi de momentele fericite, de iubirea voastră, şi nu uita că are şi calităţi. Luptaţi pentru această relaţie dacă vă doriţi să fiţi în continuare împreună. Nu te izola, nu-ţi plânge de milă, mergi mai departe!

Un consilier matrimonial vă poate ajuta să depăşiţi aceste momente dificile, ia în considerare această opţiune. În plus, acesta işi va da seama de la primele şedinţe dacă într-adevăr partenerul tău îşi regretă fapta sau vrea, pur şi simplu, să-şi continue escapadele amoroase.

Un examen medical înainte de a-l primi în patul conjugal este absolut necesar, iar dacă sunteţi nerăbdători, protejaţi-vă până când va primi rezultatele analizelor. O boală cu transmitere sexuală nu este deloc sexy! Dacă te iubeşte cu adevărat, va face asta pentru a-ţi recâştiga încrederea.

E bine să ţii cont de toate aceste lucruri despre care am vorbit, vindecarea este un proces lent care cere timp. Nu sări peste etape în braţele lui, nu-l menaja şi nu-l ierta prea uşor – dacă vei face asta acum vei avea ce să-ţi reproşezi mai târziu. Iar dacă te-ai hotărât să te desparţi definitiv de el, nu-ţi fie frică – sunt destui bărbaţi care abia aşteaptă să te cunoască! Aventura abia acum începe, indiferent ce decizie ai luat!

Laura Săraru

Sursa foto:

blogzilly.blogspot.com

guardian.co.uk