Ce să porţi în acest an, lista de shopping!

Tragi aer adânc în piept, numeri în gând multitudinea de designeri trendsetteri apoi  numeri toate economiile pe care le-ai făcut, îţi faci curaj, deschizi televizorul pe FTV şi observi cât de diferite sunt toate creaţiile.  Capul începe să ţi se învârtă, te ia ameţeală, nu mai ştii ce să crezi şi te gândeşti că probabil nici nu îţi ajung economiile să fii în pas cu moda în acest sezon. Dar te înşeli! Trebuie doar să ştii elementele cheie care se potrivesc închizătorii de la uşa ce te pofteşte către moda noului an.

Print-urile digitale  Fie ele florale, cu animale (păsări în special)  sau tribale, trebuie să ai măcar o piesă vestimentară care să pară că prinde viaţă pe tine. Da… frumuseţea acestor print-uri este claritatea lor. Lana Dumitru pare să fii înţeles această idee alături de Mary Katrantzou şi Christopher Kane. Inspiră-te din colecţiile lor şi cu siguranţă vei găsi ceva accesibil şi pe gustul tău care să “te mişte”.

Color blocking sau mai pe româneşte spus crează  blocuri de culoare pe silueta ta. Cum să faci asta? Este foarte simplu: selectezi articole vestimentare cu un croi simplu, fără alte accesorii, linii sau buline după care eşti foarte atentă ca acestea să aibă culori vibrante, vii , şi de preferat să nu se afle în aceeaşi “familie”. Par example poarta galben cu roşu şi mov. Şi deci la acest trend nu trebuie să cheltui mai nimic, sigur ai o multitudine de colori ce îţi înviorează dulapul, trebuie doar să le combini inteligent.

La polul opus se află culorile pastelate care sunt şi ele la modă în acest sezon. Deci dacă nu eşti dispusă să te colorezi puternic atunci probabil că îţi surâde ideea de şerbet…sau îngheţată? Ce preferi?  Cam asta propun Louis Vuitton, Valentino şi mulţi alţii. Dacă preferi acest stil înseamnă că în general porţi hăinuţe mai neutre din punct de vedere cromatic deci iar ai ce folosii din garderoba personală. Poate un mic de  upgrade ici-colo…

Arată un pic de piele şi adera la un top mai scurt decât cele pe care le deţii în şifonier. Da… anul acesta îţi etalezi talia în toată splendoarea ei cu bluze şi tricouri scurte sau tip sutien. Asta nu însemnă că trebuie neapărat să ţi se vadă buricul…

Mai ţii minte mileurile bunicii? Zicea ea cândva că sunt la modă şi tu nu o credeai.  Află că acum chiar sunt, dar pe haine şi nu neapărat în forma de odinioară. Louis Vuitton şi Oscar de la Renta  au dezvoltat o adevărată pasiune pentru ele. Dacă vezi aşa ceva pe la un magazin cu haine vintage achiziţionează!

O altă parte a corpului care vrea să stea expusă sunt umerii. Accentuează supleţea lor alegând o rochie ce acoperă mâinile dar nu şi partea lor superioară… lasă-i să respire că au fost supradimensionaţi de jachetele de la Balmain pentru prea mult timp.

Te-ai săturat de tocuri sau tălpi ortopedice? Era şi timpul ca picioarele tale să primească o binemeritată pauză. Aşa că relaxează-le, în nişte sneakerşi pe care îi poţi combina inteligent cu aproape orice ţinută. Fie cu o pereche de pantaloni mulaţi sau o rochiţă scurtă (la vară) o să fii tres cool.

La final îţi readuc aminte şi restul tendinţelor pe care le-am precizat în articolele anterioare şi anume: Stilul anilor ’20gulerul Peter Pan şi volanul  peplum.

Happy shopping, acum îţi va fi cu siguranţă mult mai uşor!

Articol scris de Cristina Dan