Cei mai importanţi fotografi din toată lumea

Dacă vrei o carieră de  fotograf, inspiră-te din următorii autori ai unor imagini fantastice, care ne încântă de fiecare dată când le vizionăm în diverse colecţii. Următoarea listă cuprinde fotografi excepţionali, care ne-au impresionat şi încă ne impresinează cu mai multe lucrări ce vor rămâne pentru totdeauna în mintea noastră:

 1.      Ansel Adams

Este unul dintre cei mai buni fotografi de peisaje datorită tehnicii sale care presupune joaca cu nuanţele întunecate.

2.      Yousuf Karsh

Pozele sale comunică cu oamenii, fiecare imagine reprezentând o poveste unică redată astfel încât toţi să o înteleagă. Cumva, el reuşeşte să descopere oamenii după măştile pe care le poartă zilnic. Fotograful prinde momentele potrivite pentru creaţiile sale.

3.      Robert Capa

Este faimos pentru că a redat cu foarte mare exactitate atmosfera războiului în fotografiile sale. Asta pentru că a trecut prin cinci situaţii de acest fel pentru ca lucrările sale să fie cât mai realiste, chiar dacă de foarte multe ori intra în conflict cu soldaţii.

4.      Henri Cartier – Bresson

A fost printre primii fotografi care a folosit un film de 35mm şi care a pozat în alb negru. Stilul acesta l-a propulsat printre cei mai talentaţi fotografi al timpului său.

5.      Dorothea Large

S-a remarcat prin faptul că a fotografiat în timpul Marii Depresiuni. Cea mai faimoasă poză a ei este a unei femei imigrante. A mai fotografiat şi taberele de înhumare din Japonia anilor 1940.

6.      Jerry Uelsman

A creat imagini unice din fotografiile de compoziţie, reuşind să le dea originalitate fără ajutorul camerei digitale, el preferând camera întunecată.

7.      Annie Liebovitz

Ne încântă privirile cu pictoriale intime în Vanity Fair şi Rolling Stones.

8.      Brassai

Numele lui adevărat era Gyula Halasz şi era specializat în fotografiatul oamenilor obişnuiţi iar scopul său era să demonstreze că nu trebuie să călătoreşti că să descoperi subiecte interesante.

9.      Brian Duffy

Pozele sale cele mai reuşite cuprind pictoriale de modă din anii 1960 şi 1970.

10.  Jay Maisel

Se remarcă prin tehnica simplă, fără ajutorul aparatelor complicate şi moderne.

Saftiuc Anca

Sursă foto: www.picturecorrect.com