Cele mai bune idei de cocuri?

Cocul voluminos- se potrivește foarte bine cu o rochie de seară sau cu o ținută elegantă, păstrând în același timp senzualitatea și farmecul divelor din Epoca de Aur a Italiei. Pentru a realiza un astfel de coc, ai nevoie de un accesoriu suport, pe care să îl îmbraci perfect cu păr, fără a scăpa nicio suviță.

   


Cocul accesorizat- accesoriile de păr conferă un farmec instantaneu, iar în cazul cocului pot distrage atenția de la suvițele pe care nu le-ai putut prinde în coc. Cele mai apreciate accesorii sunt agrafele sau pieptenul de păr tip bijuterie. Acest coc dă un aer romantic întregii ținute. Un truc bine de știut este ondularea părului și prinderea lui într-un coc lateral cât mai la baza gâtului.


Cocul lejer- pentru acest tip de coc trebuie să lași libere câteva suvițe rebele. Folosește înainte de a prinde părul în coc un spray pe bază de sare de mare și o perie pentru tapat.


Cocul stil balerină- pe cât este de simplu, pe atât dă un aer sofisticat celei care îl poartă. Pentru a obține acest coc trebuie să îți prinzi părul într-o coadă înaltă, după care trebuie să folosești un accesoriu special pentru cocuri.

 
 


 

Cocul împletit- este un coc romantic care se poate realiza destul de ușor. Trasează o cărare laterală și împletește în ambele părți de- alungul liniei părului. Apoi prinde părul împletit la baza gâtului cu un elastic cât mai discret și din părul rămas realizează un coc cât mai simplu cu putință.

 

Coc cu suvițe răsucite- începe prin a aplica spumă pentru volum pe părul umed, după care usucă-l cu foehnul și ondulează-l. Apoi prinde părul cu un elastic și trage ușor în sus pentru a obține mai mult volum, lăsând câteva suvițe libere. Fă un coc simplu fără să prinzi și suvițele lăsate liber, ca apoi să le răsucești una câte una și să le fixezi în coc cu agrafe.

 

Cocul cizelat- este un coc foarte înalt și foarte bine finisat. Pentru a realiza acest coc trebuie mai întâi să îți îndrepți părul foarte bine cu placa și să netezești suvițele rebele fixativ. Pentru un coc de acest gen cât mai reușit, nu trebuie să iasă nicio suviță. La final poți folosi un fixativ cu efect de strălucire.

 

Coc pentru păr scurt- acest coc te poate ajuta să dai impresia că ai părul mai lung decât în realitate. Începe prin a face un coc jos, la ceafă, pe care îl poți accesoriza cu mai multe agrafe. O altă metodă de a realuza cocul este să piepțeni tot părul pe spate și apoi să îl prinzi cu un elastic subțire, după care să prinzi vârful firelor de păr li să le introduci sub coadă, ca și cum ai vrea să faci un ghem. Poți fixa cocul cu cât mai multe agrafe.

 

 Denisa Cristache

Sursa foto: Google.com