Cele mai frumoase maşini de epocă

Maşinile de epocă sunt unice, arată oamenilor frumuseţe, eleganţă, dar şi putere. Maşinile “vintage” şi “clasic” sunt percepute diferit de la o regiune la alta, de la o persoană la alta, iar unele dintre ele par să iasă în evidenţă mai tare decat celelalte.

Comparaţia dintre o maşină de epocă şi una modernă este că cea de-a doua are o capacitate de viteză mult mai mare,  lucru imposibil de atins în vremurile trecute, însă aceste maşini sunt speciale prin design, fapt ce demonstrează că sunt rapid observate de către fani.

Stilul şi frumuseţea unei maşini de epocă îţi taie respiraţia, neexistând termini de comparaţie între ea şi o maşina de viteză. Până şi cea mai înaltă tehnologie exemplificată de autoturismele moderne cade în faţa faimoaselor maşini de colecţie.

Este foarte dificil de făcut o clasificare a celor mai bune ori celor mai frumoase maşini de epocă, însă voi prezenta doar 5 dintre cele mai minunate maşini care au defilat pe şosele de-a lungul anilor:

Aston Martin DB2, 1953

Aston Martin DB2 este o maşină sport vândută de Aston Martin din luna mai a anului 1950, până în aprilie 1953. Are un motor de 2.6 L care a fost conceput ca fiind un coupé închis. DB2 a avut un success excelent în curse, setând compania lui David Brown pe drumul succesului. Din 1953, o versiune convertita a lui DB2 a fost introdusă pe piaţă, fiind preluate opţiunile motorului care ofereau cai putere suplimentari.

Deşi a fost în producţie pentru 3 ani, acest model de Aston Martin a servit ca model pentru alte maşini ale aceleiaşi mărci. Maşina a dovedit că poate fi populară atât pe pista de curse, cât şi pe şoselele de toate zilele.Prototipul pentru DB2 a apărut ca una dintre trei Aston Martins la 1949 24 de ore de la “Le Mans”.

Porsche 911, 1964

Orice listă a maşinilor clasice ar fi incompletă fără Porsche 911, care a fost construit pe baza lui Porsche 356, o maşină mult mai puţin confortabilă decât aceasta. Este o maşină de lux în 2 uşi, cu 4 locuri. Odată cu prima sa apariţie, maşina a prezentat un motor răcit cu aer şi o cutie manual cu 5 viteze.

Cu toate că Porsche a rămas în producţie de la prima apariţie a sa pe piaţa autoturismelor, adică în 1964, mulţi preferă încă modelele vechi pentru “fizicul” clasic şi pentru motoarele răcite cu aer (în 1998 au fost inventate motoarele răcite cu apă).

Tucker, 1948

Design-ul Trucker îţi taie respiraţia, la propriu. Realizată în 1948, este unicul model de design produs vreodată în lumea automobilelor, fapt ce poate fi dovedit şi astăzi.

Alex Tremulis şi Preston Tucker au fost creatorii acestui model. Ei au vrut să se autodepăşească, fapt ce a dus la un rezultat splendid, unul ce a uimit piaţa automobilelor de la acea vreme, şi nu numai.

Maserati 3500, 1962

Crearea acestei maşini a fost o încercare devenită un success în piaţa Grand Turismo. Maşina de epocă este în 2 uşi şi nu numai că nu a avut puteri competitive, dar a fost capabilă să ţină pasul cu inovaţiile vremurilor.

Maserati 3500 s-a prezentat cu frâne pe discuri, faţă şi spate, scaune din piele de interior, motor puternic de 6 cilindri şi patru viteze de transmisie.  3500 a însemnat un model pentru alte maşini viitoare produse tot de către Maserati, cum ar fi 3500 GTi.

Ford Mustang, 1967

Mustang este o maşină ce denotă putere şi o forţă indubitabilă. Totuşi, această maşină a avut de-a face cu o concurenţă nu foarte uşoară. Acest lucru a forţat compania Ford să caute punctele slabe şi punctele forte ale lui Mustang.  În 1967 se întâmpla ca Mustang să primească cifrele reale ale creşterii  în înălţimea şi lungime.

Mustang este o maşina celebră, iar asta pentru că a intrat cu success şi pe platourile de filmare. Nicio altă maşină nu a primit atâta celebritate sau un rol cheie în cadrul unui film. Ford Mustang are puterea, aspectul, sunetul şi chintesenţa de care americană de care filmele au nevoie.  Golfinger, Gone in 60 seconds, 2 Fast 2 Furious şi Transformers sunt doar câteva din marile filme în care Ford Mustang a primit rolul important.

Surse foto:

allcarcentral.com

legacydiecast.com

supercars.net

musclepricecars.com