Cele mai în vogă genți pentru primăvară-vară 2013

Moda pentru sezonul primăvară-vară 2013 aduce o serie de genți într-o diversitate mare de dimensiuni, forme, materiale și culori. Însă, cel mai important aspect al genților din acest sezon, de care trebuie ținut cont este dimensiunea, în vogă fiind gențile cu dimensiuni foarte mari. De asemenea, modelele realizate artistic sau cele transparente nu trebuie în niciun caz evitate.


Toate aceste modele de genți au o singură misiune, aceea de a scoate orice ținută din anonimat. Tendințele din acest sezon merg către modele colorate, cum este cazul celor de la Chanel, modele ciudate, propuse de Carven, cele transparente, propuse de Fendi sau modele de clutch-uri dure, cum sunt cele de la Louis Vuitton.


 

Gențile mari de tip diplomat sau servietă sunt preferatele marilor designeri și în acest sezon, fiind perfecte la orice ținută business.

 

Un alt tip geantă foarte în vogă în acest moment este cea în formă de cilindru, asemănătoare genților mici de voiaj, foarte practice și foarte chic, fiind aduse în atenția pasionaților de modă de către Balenciaga.


În ceea ce privește culorile, acestea sunt cât mai variate în acest sezon, de la cele basic negru si alb, până la cele mai tari culori: albastru electric, argintiu, auriu, verde. Și materialele atipice se regăsesc printre preferințele designerilor, plasticul transparent fiind vedeta acestui sezon, care dă o notă de minimalism oricărei ținute alese, propus de Valentino.

   


Printre modele artistice de genți putem lua în calcul gențile de inspirație stup de albine, propuse de Sasha Burton, de aftfel, extrem de versatile; poșetele duble, compuse dintr-o mini poșetă și o plăsă de rafie, propuse de Alexander Wang; gențile semnate de Celine, foarte asemănătoare cu clasicile pungi de hârtie, fiind un clutch maxi îndoit și nu în ultimul rând, gențile propuse de Chanel, în stil hula-hoop, mini sau maxi.

   


 


 

Tendințele pentru clutch-uri sunt cele propuse de Stella McCartney, în culori translucide, asemănătoare unui cristal sau unui diamant și cele propuse de Lanvin, într-o formă extrem de originală de parfum.

Denisa Cristache

 

Sursa foto: elle.ro; google.com