Cele mai romantice restaurante din lume

Indiferent de ceea ce ţi-a spus prietenul tău, romantismul nu constă în flori şi bomboane în formă de inimă. Dar cuvântul romantic a devenit prea siropos şi prea comercial pentru a ne aminti de înţelesul lui real (noi preferăm sensuri precum cele de aventură, mister).

Şi, din păcate, multe aşa numite restaurante romantice se înscriu în aceleaşi formule: clişee, fie că eşti în Mexic sau în Manhatan: decor liniştit, mâncare mediocră, chelneri îmbâcsiţi şi mereu prezentele acorduri de viori/chitara. Aşadar, în acest an, vă ajutăm să recuperaţi romantismul, cu masă captivantă într-unul dintre cele mai romantice localuri din lume, fiindcă ai de unde alege.

Restaurantele alese de noi au toate elementele: o privelişte seducătoare, o atmosferă tihnită, mâncare minunată și nimic nu pare să fie prea sentimental. Datorită faptului că stilul se îmbină cu subtilitatea, o astfel de ieșire este un afrodisiac mai puternic decât zaharina simplă.

La Zebra, Tulum, Mexic

Este mai puţin hippie și mai chic decât cantinele prezente de-a lungul litoralului Riviera Maya.

Pe platforma restaurantului, de-a lungul tavanului sunt candelabre pline cu lumânări. Vei avea imediat un fior, de la clinchetul candelabrelor şi de la ritmurile pline de suflet ale muzicii salsa, în timp ce vei resimți aromele margaritei, împreună cu un apetit sporit pentru seducție.

Meniul are ca element comun: focul, astfel că te vei pomeni consumând o supă din fructe de mare gătită firestone, nume venit de la o rocă roşie, singura de acest fel, care o face mai înăbuşită. Cel mai suculent antreu, miel marinat în bere, împachetat în frunze de banană, copt încet.

Locaţie fierbinte: sub palmieri, departe de restaurante, şi chiar mai aproape de Caraibe.

Le Tobsil, Marakesh, Maroc

Vreţi să experimentaţi mesele elaborate, cunoscute ca şi diffa, într-un mod seducător, peisaje la scară mică.

Acest restaurant ascuns (lângă hotelul Riad Catalina) se simte ca o mângâiere, fiind un Marakesh mistic, bogat, sexy, la cel mai înalt grad de seducţie. Pe fundal, muzică hipnotică de gnoua, un instrument specific.

Le Tobsil are unul dintre cele mai bine executate meniuri din Medina, aşa că fiţi pregătiţi pentru o procesiune de feluri de mâncare: suculente, savuroase, ca de exemplu: pui cu ceapă şi roşii coapte la foc mic, sau picior de miel aromat cu amestec de mirodenii, precum cardamon şi nucşoara, sau sos de gutui asezonat cu scorţişoară.

Restaurantul este pentru 50 de persoane, scaunele sunt aranjate într-o curte în aer liber. Masa 9, care se află sub o arcadă are cea mai bună poziţie peste privelişte, la mansardă, masa, de la Cheminee, este aranjată într-un colţ mai întunecat, lângă şemineu.

Atlas Club Nautika, Dubrovnik, Croaţia

Într-un oraş în care priveliștea are o importanță mare (insule, vapoare) acest restaurant izolat de mulţime, revendică, pentru sine, cea mai valoroasă panoramă.

Străzile vechiului oraş sunt ca un muzeu. Nu mai există locaţie care să-şi reflecte locul în istorie ca terasă în aer liber Nautika; se afla chiar spre marea Adriatică, o fortăreaţă-exemplu de frumseţe medievală, perfect ocrotită.

Priveşti marea, aşa că ar trebui să fie uşor: Nautika este specializată în feluri de mâncare din fructe de mare, specifice coastei Dalmaţiene, ca de exemplu biban de mare cu sos aquind sau homar medalion în stil korcula (servit pe pat de verdeţuri şi topping cu ulei de măsline local şi oţet).

Terasa Lovrijenac este cea mai mică şi liniştită dintre aceste punţi, masa 20 şi 22 sunt chiar aproape de balustradă, şi au cele mai bune privelişti, spre mare.

Restaurantul Sugar Mill, Tortola, Insulele Virgine Britanice

Cioplit pe rămăşiţele din secolul al 17-lea, Sugar Mill, acest mic restaurant este foarte ademenitor, ca orice locaţie de pe malul mării.

Lumina lumânării se plimbă de pe un perete pe altul, iar locul cu mese este înconjurat de o grădină. O să vă simţiţi ca şi cum aţi dat peste propria locaţie secretă.

Proprietarii, scriitorii de cărţi culinare Jeff şi Jinx Morgan, propun unele dintre cele mai elegante feluri de mâncare din Caraibe.

Ingrediente tipice indiene precum creveţi, scoici şi porc, sunt umplute din plin cu chilli tailandez, trufe albe, wasabi şi cireşe morello.

Dacă stai în fata cascadei, o să ai cea mai bună vedere a diningului.

Eagle`s Eye, Columbia Britanică, Canada

Când iei masa la o altitudine de 4,3 distanţă de pământ, priveşti în jos, nu în sus, spre munţii Stâncoşi. Şi fiind deasupra norilor, vei fi lăsat fără răsuflare (nu la propiu, speram). Acest restaurant este situat la aceeaşi altitudine la care zboară un avion cu reacţie.

Bucătarul şef Alain Soret selectează din provincie cele mai bune ingrediente: somon coho, ficat de gâscă Quebec, vita Alberta şi bizon Munţii Rocky.

Deşi panorama arată încântător din fiecare colţ a camerei mesele 36 şi 37 sunt mai apropiate de şemineu.

Wheatleigh, Lenox, Massachusetts

Vreţi să experimentaţi viaţa în această vilă din secolul al XIX-lea, transformată în hotel, plin de coloane măreţe, grădini urbane, vederi montane impresionante, în timp ce personalul european pare mai potrivit pentru Valea Loarei sau Toscana decât pentru Berkshires.

Înăuntru, lumina jucăuşă pătrunde prin ferestrele mari şi decorul eclectic în tendinţe contemporane, are o grație inestimabilă. Totul este foarte gândit de la tavanele cu bolta de ghips şi până la covoarele de culoare crem.

Meniul este poate să cuprindă sashimi King Salmon, miel şi ficat gras canadian, asezonate cu vin şi marmeladă savuroasă.

Încearcă locurile de la fereastră 35 sau 45 în restaurantul, camera portic, fosta curte în aer liber.

Daniela Chirilă

Sursa foto:

tripadvisor.com

panoramio.com

mogultheory.com