Celebritățile din România se aliază împotriva virusului HIV

Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America – anunță organizarea evenimentului <CELEBS fight AIDS, ediția 2015> pe data de 12 mai 2015, eveniment monden prin care mai multe celebrități și persoane publice locale atrag atenția tinerilor și nu numai asupra infecției HIV și contribuie la strângerea de fonduri pentru organizarea de sesiuni de educație sexuală în liceele românești.

11164689_833731743380970_6876652667233329495_n

Evenimentul aduce laolaltă celebrități precum Vladimir Drăghia, Iuliana Luciu, Rita Mureșan, Anca Serea, Xonia, Florin Chilian, Diana Bart și alte persoane publice importante și are drept scop pe de-o parte, de a atrage atenția tinerilor și nu numai asupra riscurilor asociate contactelor sexuale neprotejate din perspectiva infecției cu HIV și a altor boli cu transmitere sexuală, iar pe de altă parte de a strânge fonduri pentru continuarea organizării de sesiuni de educație sexuală în liceele din România, activitate pe care Asociația Semper Musica a început-o în 2014 cu ajutor din partea Fundației MTV Staying Alive SUA și partenerilor locali: MTV România și DUREX România. În vederea strângerii de fonduri, se va organiza o licitație de tip silentauction în cadrul căreia se vor licita fără strigare mai multe obiecte donate de celebrități, persoane publice și diverși retaileri de lux.Evenimentul va avea loc la LOFT și este susținut de: Fundația MTV Staying Alive din SUA, DUREX România, MTV România, MAC Cosmetics România și organizat în parteneriat cu: Jai Dam Romania, Beautycase Studio, Fit Express Cismigiu by Sorin Optra, Address Concept Store, Beautik Parfumerie, Nomasvello Decebal, E-Boda, Valeriu Preda, valentinE DJ, Men’s Club Cluj, Vagabond Studio, Loft.

Gala de strângere de fonduri vine în contextul în care, în România, în 2013, conform Compartimentului de Monitorizare și Evaluare a Infecției cu HIV/SIDA în România, din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, aproape jumătate din cazurile de noi infecții cu HIV sunt înregistrate în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani, iar, conform UNICEF România – Raportul „Situația Adolescenților din România, 2013”, vârsta medie de debut a vieții sexuale este de 15,5 ani. Mai mult decât atât, conform Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, în 2012, România este a doua țară din UE, după Bulgaria, cu cea mai mare rată de sarcini înregistrată la adolescentele cu vârste între 15 și 19 ani (39,4 la 1000 de femei). De asemenea, Institutul Național de Statistică menționează că pentru anii 2012 și 2013 s-a înregistrat un număr de 1532 de copii născuți de mame sub 15 ani și aproape 39000 de copii născuți de mame cu vârste între 15 și 19 ani.

Despre Semper Musica

Asociația Semper Musica este singura organizație din România finanțată de Fundația MTV StayingAlive din America, fiind o organizație activă în domeniul educației pentru sănătate adresată tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovării unei alimentații sănătoase și dezvoltării de proiecte comunitare în vederea implicării tinerilor și adulților în rezolvarea problemelor comunităților din care fac parte.