Charles Philip Shanghai: cei mai in voga balerini reuniti la Experiment Point

Un univers creativ amprentat de multiculturalitate, un duo ambitionat de dorinta de a transpune povestile locurilor speciale in piese care transgreseaza tendintele sezoniere, o viziune globala asupra modei si o intelegere deplina a savoir-faire-ului declinat la cel mai inalt nivel. Aceasta ar putea fi doar una dintre definitiile extinse care fac referire la unul dintre brandurile cu cea mai rapida ascensiune din ultimii ani – Charles Philip Shanghai –  prezent si in Romania in concept-store-ul Experiment Point.

schetch

Crescut si educat in cel mai pur spirit italian, Charles Philip a decis ca dupa terminarea studiilor universitare urmate in Milano sa isi continue expeditia in arealul fashion intr-o cu totul alta zona, complet diferita din punct de vedere cultural de cea europeana. Cei cativa ani petrecuti in cartierul francez din Shanghai, contactul cu producatorii si tinerii antreprenori locali, l-au convins pe Charles Philip de posibilitatea conturarii unui fashion business propriu. Impreuna cu Sheila Pitigala, cea mai buna prietena a sa din Milano, Charles Philip stabileste la inceputul lui 2010, reperele brandului care avea sa ii poarte numele – Charles Philip Shanghai.

Punctul de pornire in ceea ce priveste design-ul balerinilor a fost reprezentat de forma tipica a pantofilor britanici destinati barbatilor, un adevarat simbol al elegantei si al rafinamentului, pe care Charles Philip i-a reinterpretat intr-o maniera mult mai relaxata si mai adaptata modernitatii. Pe de o parte, designerul a optat pentru talpa perfect plata si subtire (pantofii masculini britanici erau prevazuti cu putin toc), pentru o alura casual dar in acelasi timp rafinata, marcata de liniile organice si de lipsa cusaturilor vizibile, iar pe de alta parte pentru un mix extrem de interesant de materialitati care a contribuit intr-o mare masura la succesul inregistrat de colectiile de balerini in marile capitale ale lumii.

Fan declarat al camasilor in dungi, Charles Philip s-a gandit sa transpuna motivul altminteri clasic intr-un imprimeu pe balerini, realizati intr-o prima etapa din acelasi bumbac cu cel utilizat pentru camasi. Ulterior, dungile albastre pe fundal alb au devenit parte integranta a elementelor constitutive ale imaginii de brand, regasindu-se pe interiorul cutiilor de pantofi, pe saculetii de pastrare care insotesc fiecare pereche sau pe lining-ul interior al balerinilor (in interiorul pantofilor sunt inserate si mici pernite din matase naturala chinezeasca, in care se regaseste lavanda).

Experimentele cu diferite suprafete textile, de la matase, piele intoarsa, lana si pana la catifea, saten sau tweed, precum si imprimeurile vibrante sau paleta cromatica declinata intr-o multitudine de scheme surprizatoare, s-au constituit in elemente recognoscibile si diferentiatoare pentru brand.

Balerinii Charles Philip Shanghai se pozitioneaza nu doar ca it-item-uri cu iz sezonier, ci ca piese de colectie in sine, fiecare model fiind inspirat de un areal cultural si incercand sa transmita cat mai bine povestile sau spiritul locurilor.

Daca in urma cu trei ani, business-ul a demarat in apartamentul in care locuiau Charles Philips impreuna cu asociata sa Sheila Pitigala, in prezent, prototipurile balerinilor Charles Philip Shanghai sunt realizate manual intr-un mic atelier in care lucreaza doar cinci angajati, pentru ca apoi sa fie trimise in productie la o fabrica situata in Dongguan.

charles-philip-shanghai

Mai mult decat atat, modelele balerinilor Charles Philip Shanghai sunt adaptate unei diversitati de clienti, astfel incat sa corespunda preferintelor si stilului de viata al acestora: in Statele Unite ale Americii la Intermix se regasesc balerini in culori indraznete si foarte multe printuri animale, pentru Bloomingdale’s sunt conceputi balerini intr-o nota ceva mai sobra si mai clasica, iar la Colette se mizeaza pe ineditul si originalitatea printurilor.

Concept-store-ul Experiment Point a optat pentru o selectie generoasa de modele de balerini Charles Philip Shanghai, actualizata in permanenta, care in aceasta perioada beneficiaza si de un discount aferent finalului de sezon.