Cinci atracţii ale Londrei care trebuie vizitate

Dacă aţi plănuit o călătorie în Londra trebuie să ştiţi că este absolut obligatoriu să vizitaţi o serie de obiective turistice care caracterizează capitala britanică. Iată care ar fi cele mai importante cinci locuri pe care nu trebuie să le omiteţi în următoarea vizită în Londra:

1. British Museum

Muzeul britanic din Londra expune obiecte făcute de om începând din perioade preistorice până în timpurile noastre. Printre cele mai importante exponate se află sculpturile din Pantheon, mumiile din Egiptul Antic şi multe altele. Intrarea în muzeu este gratuită, însă pentru vizitarea expoziţiilor speciale este nevoie de bilet.

2. Muzeul de Istorie Naturală

Acest muzeu adăposteşte, pe lângă o expoziţie permanentă de dinozauri, colecţii cu cele mai mari, înalte sau rare animale din lume. Intrarea este gratuită, însă vizitatorii au nevoie de bilet  dacă vor să viziteze expoziţiile speciale.

3. London Eye

London Eye este cea mai înaltă roată pentru observare din lume, cu 32 de capsule, fiecare cântărind 10 tone şi putând ţine până la 25 de oameni. O experienţă în London Eye îţi poate revela mai mult de 55 de atracţii din Londra în doar 30 de minute.

4. Madame Tussauds

La muzeul de ceară Madame Tussauds poţi întâlni unele dintre cele mai faimoase personalităţi ale lumii..din ceară. Începând de la Shakespeare până la Lady Gaga, vei avea ocazia să întâlneşti figuri influente din showbiz, sport, politică şi chiar regalitate.

5. Turnul Londrei

Unul dintre cele mai faimoase clădiri din lume, Turnul Londrei, îţi poate dezvălui întâmplări din cei 900 de ani de istorie în care a fost palat regal, închisoare şi loc de execuţie, casă de bijuterii şi grădină zoologică.

Sursă foto: en.wikipedia.org