Classic Beat Orchestra –primul album disponibil şi pe ITunes

Simpaticii finalişti de la „Românii au talent” au lansat primul album, „Finger Trips” în decembrie, la nici un an de la participarea la cel mai urmărit concurs de talente din România.  După succesul de la lansarea albumului, băieţii vin cu o nouă supriză! „Finger Trips” este acum disponibil şi pe Itunes la următoarea adresă: https://itunes.apple.com/ro/album/finger-trips/id82427 ,  fiind mult mai uşor de accesat de iubitorii stilului inconfundabil, Classic Beat Orchestra.

finger trips

Classic Beat Orchestra este singura trupă din România care readuce muzica clasică în actualitate. Mischa Simeonov, fondatorul şi liderul proiectului a venit cu ideea de a îmbina muzica clasică cu ritmuri moderne pur întâmplător, cum se întamplă de altfel cu toate ideile mari. Pe vremea când era student în Anglia, aflat la o petrecere în campus pe hol, a auzit dintr-o cameră muzica electronică şi, din alta muzică clasică şi atunci i-a venit ideea proiectului.

cbo

Concertele nu se derulează după un tipar anume. Improvizaţiile din concerte sunt foarte importante, de fapt asta şi face diferenţa atunci când vii la un spectacol: artiştii să poată să iţi transmită starea de muzică live, o muzică care se creează atunci pentru tine.

“Classic Beat Orchestra s-a născut din dorinţa de a combate ideea potrivit căreia muzica clasică este apanajul exclusiv al elitelor şi totodată de a o reîmprospăta, în spiritul modernităţii. De aceea ne-am oprit la piese celebre,melodii cunoscute şi acorduri familiare oricui.” declară Mischa Simeonov.

Primul album “Finger Trips” reuneşte cele mai îndrăgite melodii ale formaţiei: “Prelude”, “Pattern”, “Air”, “Gnossienne”, “Romeo”, “Juliet”, “Drops” şi “Nocturne”.