COMEDIA „PANICA LA OPERA” DEBUTEAZA LA GRAND CINEMA&MORE

După succesul fulminant cu spectacolul “Prenumele”, producătorii și regizorul acestuia se reunesc pentru o nouă producție teatrală. “Panică la Operă”, de Ken Ludwig, este al doilea spectacol marca Wonder Theatre și va avea premiera pe 19 martie, în sala Epika, la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

Denumită de Washington Post “Una dintre cele mai bune comedii ale secolului XX”, piesa a fost produsă pentru prima dată cu mare succes în West End (1986) și pe Broadway (1989), fiind ulterior repusă în scenă în anul 2010. De atunci “Panică la Operă” a fost tradusă în 16 limbi și jucată în 25 de teatre din întreaga lume.

Anul acesta, spectacolul debutează şi la Bucureşti, cu un concept regizoral inedit, semnat Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, dintre care cele mai renumite fiind: serialul “La Bloc”, piesele de teatru “Popcorn” și “Prenumele”, şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, “America, venim!”.

Distribuția va aduce în prim plan actori foarte îndrăgiți publicului larg: Leonid Doni, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Monica Davidescu, Mirela Zeța, Ecaterina Ladin si Mihai Munteniță, cu participarea specială a lui Gelu Nițu.

Acţiunea piesei “Panică la Operă” are loc în 1934, într-un apartament de hotel din Cleveland. Directorul Operei, Saunders, reușește – după lungi negocieri – să îl convingă pe faimosul tenor Tito Merelli, numit şi Il Stupendo, să vină în Cleveland pentru a-l interpreta într-o unică reprezentaţie pe Othello.

Ceea ce trebuia să fie o seară extraordinară se transformă în coşmar în momentul în care celebrul tenor ia o doză dublă de sedative şi își pierde cunoștința. Într-o încercare disperată de a salva seara, Saunders îl convinge pe asistentul său, Max, care de mult cocheta cu ideea de a urca pe scenă, să îmbrace costumul lui Othello şi să se dea drept marele tenor. Max reuşeşte admirabil în farsa sa, dar, în timpul spectacolului, Tito îşi revine şi îmbracă costumul de rezervă, pregătit să îşi susţină recitalul.

Confuzia generală creată de cei doi Othello transformă seara într-un festin de comedie, iar spectacolul promite o doză generoasă de bună dispoziție.