Concert de boluri tibetane cu Joel Silva

InStilulMeu.ro va invita la un concert deosebit de boluri tibetane, oferit de Joel Silva. Acesta va avea loc pe 23 septembrie, orele 13:00 in cadrul Centrului Shakti.

„Sunetul bolului cantator atinge ce e mai profund in noi. Face sufletul sa vibreze. Sunetul risipeste tensiunile si elibereaza energiile creatoare.” (Peter Hess)

Bolurile tibetane (sau bolurile cantatoare) sunt instrumente muzicale utilizate de sute de ani in Orient ca suport sonor in timpul meditatiilor si rugaciunilor din practica religioasa budista.
Prin lovire cu un bastonas din lemn, acestea produc sunetul primordial – OM – despre care se spune ca a stat la baza Creatiei.

Bolurile tibetane au in general in compozitie 7 metale care sunt in corespondenta cu 7 planete ale sistemului nostru solar:

Aur – Soare

Argint – Luna

Mercur – Mercur

Cupru – Venus

Fier – Marte

Staniu – Jupiter

Plumb – Saturn

Ele produc deci sunete in armonie cu vibratiile acestor sfere ceresti si transmit aceste vibratii atat celor care le suna, cat si celor care le asculta. Ceea ce rezulta este o adevarata simfonie pentru trup si suflet, se creeaza o armonie la nivelul fiecarei celule.

Astazi, bolurile tibetane nu sunt utilizate doar in practicile religioase budiste, ci si in terapia prin sunet sau tratamente individuale. Gratie unui spectru larg de armonii, precum si sunetelor naturale ale bolurilor cântatoare, masajul sonor actioneaza in mod global asupra corpului, sufletului si spiritului, permitând atingerea rapida a unei stari de relaxare profunda, explicabila prin faptul ca sunetele se adreseaza direct echilibrelor fundamentale ale fiintei umane.

Una din terapiile cele mai frecvente este cea cu 7 boluri plasate pe cele 7 chakre ale corpului. Vibratiile lor patrund in adancimea corpului, masand in profunzime celulele si armonizand in acelasi timp chakrele prin punerea in rezonanta cu cele 7 planete. Sunetele generate de bolurile tibetane au efecte benefice in special asupra sistemului nervos central, deoarece vor genera in creier unde Alfa si Theta, putand produce vindecarea problemelor legate de insomnie si iritabilitate.

Iata cateva dintre efectele principale ale terapiei cu boluri tibetane:

– relaxarea profunda
– armonizarea tuturor celulelor corpului
– armonizarea chakrelor
– sincronizarea celor doua emisfere ale creierului
– indepartarea blocajelor din meridianele energetice
– eliminarea starilor de nervozitate
– ameliorarea concentrarii
– vindecarea insomniei
– reactivarea propriului potential de vindecare
– stimularea creativitatii
– stimularea capacitatii meditative

Gratie unui spectru larg de armonii, precum si sunetelor naturale ale bolurilor cântatoare, masajul sonor actioneaza in mod global asupra corpului, sufletului si spiritului, permitând atingerea rapida a unei stari de relaxare profunda, explicabila prin faptul ca sunetele se adreseaza direct echilibrelor fundamentale ale fiintei umane.

Concertul va fi sustinut de Joel Silva!

Intrare: 40 Ron.