Copiii sănătoşi au nevoie de hăinuţe pe măsură

Una dintre preocupările majore pentru mămici este sănătatea copiilor, iar acest lucru devine strâns relaționat și cu preocuparea pentru îmbrăcămintea prichindeilor în condițiile în care piața produselor vestimentare este împânzită cu hăinuțe sintetice, tratate cu substanțe chimice.

Conform WWF ( Organizație Internațională Independentă dedicată conservării naturii), principala materie primă în industria confecțiilor este bumbacul, iar cultivarea lui necesită cantități enorme de produse chimice. Mai exact, cel puțin  3% din terenurile agricole se cultiva cu bumbac și necesită utilizarea a 20% din totalul de pesticide și 22% din cel de insecticide.

Din cele 46 de substanțe chimice de uz comun folosite în tratarea bumbacului, 5 sunt considerate extrem de periculoase, 8 foarte periculoase și 20 periculoase. Culegătorii de bumbac din țările în dezvoltare suferă de boli respiratorii, infecții oculare și iritații ale pielii.

Sfatul nostru pentru orice mămică este să citească cu atenţie eticheta hăinuţelor atunci când face cumpărături pentru copii şi să evite articolele sintetice.

Chimicalele cu care sunt tratate hainele pot fi foarte toxice

Trebuie să ştii că hăinuţele pe care le poartă copilul tău pot fi tratate cu produse chimice extrem de toxice. Spălarea de dinainte de vânzarea lor se face cu detergenţi şi balsamuri toxice care nu pot fi îndepărtate total din produsul finit prin clătire.

De asemenea, pentru finisarea hainuţelor se utilizează şi formaldehide (clasate în categoria substanţelor cancerigene de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Evită să achiziţionezi hăinuţe care au un miros sintetic fiindcă acelea conţin substanţe toxice.

Ajută-ţi copilul să înveţe animalele cu ajutorul hăinuţelor pe care le poartă

Hăinuţele organice Frugi au desene care ilustrează animale. Acestea sunt foarte utile copiilor fiindcă îi ajută să înveţe mai repede ceea ce îi înconjoară. Îmbracă-ţi copilul în haine pe cât de sănătoase, pe atât de utile şi hazlii!

 Materialul din care sunt confecţionate, principalul aliat pentru un copil sănătos

Multe haine care se găsesc de cumpărat în prezent conţin şi materiale sintetice, într-o proporţie mai mare sau mai mică. Acestea sunt preferate de producătorii de haine, în primul rând datorită faptului că sunt mai ieftine şi mai uşor de întreţinut. Dar lucrul de care nu ţin cont aceştia este faptul că sunt nocive pentru pielea copiilor.

 Nailonul, poliesterul sau chiar şi vâscoza (care nu este nici sintetică, dar nici naturală) sunt nocive pentru pielea micuţului tău întrucât întreţin umezeala, favorizează proliferarea microbilor şi sunt tratate cu substanţe chimice extrem de toxice (sodă caustică, amoniac, acid sulfuric).

 

 Sănătate din natură pentru copilul tău

Bumbacul organic este cea mai bună alegere pentru copilul tău fiindcă nici nu poluează mediul înconjurător prin cultivarea lui, aşa cum se întâmplă în cazul culturilor tradiţionale de bumbac (tratate cu pesticide şi chimicale) şi nici nu le afectează pielea celor mici.

 Hăinuţele organice Frugi disponibile la magazinul Napati întrunesc toate beneficiile bumbacului organic: sunt moi, rezistă la multe spălări, arătând mereu ca noi, sunt foarte confortabile şi pot fi îmbrăcate uşor şi nu în ultimul rând, nu sunt tratate cu coloranţi şi înălbitori.

Articolele de îmbrăcăminte Frugi pot fi achiziţionate de pe Napati.ro, magazinul tău online cu produse ecologice. Pentru mămicile care preferă cumpărăturile direct din magazin, în detrimentul celor online, magazinul Napati le așteaptă pe strada Ștefan cel Mare nr. 15 (langa Circ ), de luni până vineri de la 8:30 la 20:00, iar sâmbăta de la 10:00 la 15:00.