Crucea Rosie Romana da startul primului Festival de Prim Ajutor

În perioada 11 – 12 septembrie Societatea Națională de Cruce Roșie organizează primul Festival de Prim Ajutor din România. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.

Cornel Ilie

FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

Festivalul va debuta, în ziua de 11 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al capitalei, cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua, în aceeași seară, cu Gala Crucii Roșii Române.

La eveniment va lua parte și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Cu această ocazie, va avea loc un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, JO, Uddi, Maxim și Proconsul. În a doua zi a festivalului, începând cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul în Competița Europeană de Prim Ajutor.

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor, 11-12 septembrie, Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, este disponibil mai jos:

Vineri, 11 septembrie (19.30 – 24.00)

  • Parada echipelor participante la Competiția Europeană de Prim Ajutor
  • Gala Crucii Roșii Române – Concert în parc (intrarea liberă)

Sâmbătă, 12 septembrie

  • 30 – 18.30 – Competiția Europeană de Prim Ajutor
  • 00 – 22.00 – Festivitatea de premiere

Mai multe informaţii despre Crucea Roşie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro şi paginile de www.facebook.com/crucearosieromana şi www.youtube.com.