Sorin Luca: "Cum am devenit make-up artist?"

Sorin Luca este profesionistul care, în ciuda specializării sale universitare, a descoperit frumuseţea vieţii în culorile de make-up. Deşi a absolvit o facultate în domeniul economic, în prezent este make-up artist. Printre şedinţele de make-up cu vedete consacrate  şi colaborările cu fotografi celebri, Sorin îşi face timp şi consiliază cititoarele InStilulMeu cu privire la domeniul său de interes. Prin acest prim articol de prezentare, Sorin începe seria de sfaturi foarte folositoare femeilor pe care le va oferi constant de aici înainte. 

Specializare economică, preocupări artistice

Mânat de dorința de a deveni „cineva” am absolvit Facultatea de Comerț a prestigioasei Academii de Studii Economice din București. Tânjind încă din liceu dupa industria de frumusețe și fashion eram atent la tot ce însemna materii ce aveau macar tangență cu acest domeniu. Ei bine, dupa ce am terminat, nu am profesat în ce imi doream ci mai degrabă într-un domeniu mult mai strict…devenisem un om al cifrelor și începuse să îmi placă. Îmi făceam planuri pentru o carieră în acest domeniul și eram ferm convins că acesta va fi viitorul meu.

Totul până într-o zi cand m-am dus la tuns la o bună prietenă de-a mea, hair-stylist de meserie și am vazut atmosfera atât de relaxată din salon, paletele de culori, una mai atrăgătoare ca cealalta, pensulele care făceau din fața modelelor un șevalet pe care se așternea apoi o pictură ce mi se părea absolut impresionantă. La început nu am dat importanță și am considerat că nu este o meserie care mi se potrivește. Repet, mă vedeam un om al cifrelor.

Din pasiune se naşte profesia

Ajuns acasa, m-am surprins stând în fața laptopului și, fără să percep ce se intamplă, căutam deja cursuri pentru make-up. În acel moment mi-am dat seama ca trebuie sa fac o schimbare. Așa ca m-am înscris imediat la cursurile școlii de make-up Kruger Brent. Mentor mi-a fost Roxana Pîrvan, un make-up artist desăvârșit, care m-a introdus în tainele make-up-ului profesional. Am învățat să jonglez cu culorile, să le îmbin astfel încât rezultatul să fie o operă de artă. Fie că e machiaj de zi, de seară, pentru filmare sau pentru o prezentare de modă, reușesc de fiecare dată să scot la suprafață frumusețea modelului.

Din punctul meu de vedere, meseria de make-up artist este una a posibilitatilor infinite. Nu există greșeli, există doar un număr nelimitat de modalități de a armoniza culorile. Lumea make-up-ului aparține frumosului, culorilor și de ce nu, câteodata, fabulosului.

Arta de a colora universul

Mulți gândesc că un make-up este o mască și atât! Alții spun că nu este nimic complicat în „a pune niște produse pe față”! Puțini știu însă că make-up-ul este cu adevarat o artă. Este o meserie care te învăluie și din a cărei mreje nu mai poți scăpa. Este o meserie care, o dată intrată în sânge, nu mai părăsește corpul „infectat”. Te cuprinde, te macină, te înrobește! Dar, această înrobire plăcuta combinată cu pasiunea, îți dau un sentiment nemaîntalnit de împlinire și, ciudat, de libertate.

Acum, în momentul în care machiez mă simt un om liber, întru intr-un univers doar al meu înconjurat de culoare, frumusețe și frumos. Am redevenit eu!

Sorin Luca