Sfatul profesionistului: Cum corectăm sprâncenele?

Se poartă sprâncenele naturale, deci trebuie pensate cu mare atenţie căci ele dau feţei echilibru (forma şi arcuirea lor sunt elemente fundamentale în stabilirea compoziţiei şi corecturilor necesare). Adesea, sprâncenele sunt influenţate și de forma nasului şi machiajul ochilor

În machiaj, nu se pot lungi exagerat sprâncenele excesiv de scurte, după cum nu se pot colora dramatic sprâncenele foarte palide. Sprancenele trebuie să urmărească linia naturală a ochiului, curba naturală a pleoapei și trebuie să aibă unitate cu nasul.

Sprânceana trebuie să înceapă acolo unde începe să se curbeze arcada. Pentru a fi mai ușor de localizat punctul, se va trasa imaginar o linie verticală de la nară în sus; acolo unde aceasta atinge arcada trebuie să fie naşterea sprâncenei. Punctul final al unei sprâncene bine gândite e coliniar cu nara şi colţul extern al ochiului iar baza și coada sprâncenei trebuie să fie pe o linie dreaptă. Intervalul dintre linia genelor şi marginea inferioară a sprâncenelor trebuie să fie egal cu diametrul irisului.

Pentru a corecta sprancenele și a le da forma dorită, se acoperă cu creion alb toată zona pe care o vrem înlăturată, sau cu creion negru – toată zona pe care vrem să o păstrăm, sau şi una, şi alta. Pentru completarea sprâncenei se vor folosi, în funcţie de culoarea părului, combinaţii de câte două creioane foarte bine ascuţite (gri + maro sau gri + negru) sau fard.

Sprâncenele groase se pensează dedesubt pe toată lungimea şi deasupra, în colţul intern (se creează o arcuire).

Sprâncenele prea subţiri se completează cu creionul, după ce s-a desenat forma dorită.

Sprâncenele căzătoare se pensează de la mijloc spre exterior şi apoi în centru, deasupra pupilei, peste sprânceană. Dacă firele sunt prea lungi, ele se tund (se piaptănă în jos până când linia superioară e clară, apoi se foloseşte “foarfecul bărbierului” pentru a tunde ce depăşeşte linia de jos).

În cazul sprâncenelor prea arcuite se vor înlătura firele doar din colţul intern al ochiului şi de deasupra liniei superioare apoi se umple cu creionul zona de deasupra pupilei.

La sprâncenele prea drepte se pensează terminaţia şi zona de deasupra pupilei, se curbează spre nas în colţul intern al ochiului și apoi se completează cu creionul pe deasupra.

Sorin Luca

Surse foto:

www.realbeauty.com